Midia Marine Terminal a început revizia planificată a terminalului offshore

F.D.
Companii / 7 august 2023

Midia Marine Terminal a început revizia planificată a terminalului offshore

Midia Marine Terminal (MMT), companie membră a Grupului KMG International, a început lucrările de revizie la terminalul marin situat la 8,6 kilometri în largul Mării Negre şi care asigură aprovizionarea cu ţiţei a rafinăriei Petromidia, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Folosim cele mai bune materiale pentru aceste lucrări, dezvoltate prin utilizarea tehnologiilor de top în domeniu, pentru că operarea terminalului marin are o importanţă strategică pentru toate operaţiunile desfăşurate de Grupul KMGI. Noile materiale vor asigura un flux constant de materii prime, în cele mai bune condiţii de siguranţă, atât pentru ansamblul tehnic, cât şi pentru mediul marin", a declarat Ioan Taus, Director General al Midia Marine Terminal.

Conform sursei citate, lucrările vor dura aproximativ trei săptămâni, sunt desfăşurate cu personalul propriu si contractat al Midia Marine Terminal, peste 100 de oameni fiind implicaţi în proiect. Un rol foarte important îl au cei 21 de scafandri, dintre care 9 sunt specialişti cu experienţă angajaţi permanenţi ai companiei, care vor fi asistaţi pe perioada întregului proces de tehnicieni de scufundare, supervizori de lucrări, tehnicienii de cameră hiperbară, dar şi de personalul navigant de pe cele trei remorchere ale Midia Marine Terminal.

Mentenanţa va viza, în principal, schimbarea tuturor furtunurilor plutitoare şi submarine, peste 50 de piese care însumează aproximativ 600 de metri. Investiţia totală este estimată la circa 4,3 milioane USD, furtunurile marine cu dublă protecţie fiind produse de compania Yokohama, din Japonia.

Perioada optimă de exploatare a furtunurilor variază între 2 şi 8 ani, în funcţie de zona în care sunt montate şi de nivelul de stres mecanic la care sunt supuse, atât în timpul operării, cât şi în perioadele de repaus. Important de menţionat este că echipamentele care vor fi scoase din uz urmează să fie neutralizate, cu sprijinul unor firme specializate, conform reglementărilor în vigoare.

În prima jumătate a anului, la terminalul marin al companiei au fost descărcate peste 30 de nave de mari dimensiuni, cu capacitate de transport care variază între 100.000 şi 160.000 de tone. Acestea au transportat, pentru rafinăria Petromidia Năvodari, circa 2,6 milioane de tone de ţiţei, principala sursă fiind câmpurile petrolifere din Kazahstan, arată sursa citată.

În cazul în care va fi nevoie de stocuri suplimentare de materie primă, Rafinaria Petromidia va putea folosi soluţii alternative pentru asigurarea necesarului, inclusiv din capacităţile de stocare aflate în Portul Constanţa.

Terminalul marin deţinut de KMG International operează de aproape 15 ani, timp în care a fost folosit pentru a alimenta rafinăria Petromidia cu aproximativ 55 de milioane de tone de materii prime, sosite cu 650 de nave, cantităţi provenite, în mare măsură, din Kazahstan, cu sprijinul unicului acţionar al Grupului KMGI, compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb