MIHAI CHIRICA:"Nu primarul dă spaţiile pentru cabinetele parlamentare, ci Consiliul Local"

V.G.
Politică / 1 august 2022

"Nu primarul dă spaţiile pentru cabinetele parlamentare, ci Consiliul Local"

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că repartizarea spaţiilor pentru birourile parlamentare se face prin decizia Consiliului Local, nu prin dispoziţia primarului, edilul arătându-se "surprins şi dezamăgit" că deputatul de la Forţa Dreptei, Alexandru Kocsis a depus plângere penală împotriva sa, relatează News.ro.

"Am aflat cu surprindere şi multă dezamăgire că un fost coleg de partid, domnul deputat Alexandru Kocsis, care a beneficiat de munca unei echipe întregi pentru a ajunge în Parlamentul României din partea Iaşului, a depus plângere penală împotriva Primăriei întrucât nu a primit un sediu pentru biroul parlamentar. Nu ştiu cu cine s-a sfătuit domnul deputat, trecut de la PNL la Forţa Dreptei, sau de câte ori a vizitat domnia sa Iaşul în cei aproape doi ani de mandat, pentru a cunoaşte realităţile oraşului nostru, dar îi aduc la cunoştinţă că există mai mulţi parlamentari, de la toate partidele, inclusiv de la cele aflate la putere, care nu au primit încă un spaţiu pentru a-şi deschide propriile birouri parlamentare", a afirmat, astăzi, primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul a susţinut că "nu este vorba de rea voinţă, nici de duşmănie politică", motivând că situaţia patrimonială nu permite Primăriei să răspundă pozitiv tuturor cererilor de acest gen.

"Iar repartizarea acestor spaţii se face nu prin dispoziţia primarului, ci printr-o Hotărâre de Consiliu Local. Fiindcă domnul Kocsis a devenit brusc atât de nerăbdător să se vadă cu ieşenii, îl întreb pe domnul deputat ce a făcut până astăzi pentru oamenii pe care îi reprezintă? Ce probleme grele ale Iaşului a rezolvat, ce chestiuni arzătoare ale comunităţii ieşene a ridicat în Forul Legislativ, ce răspunsuri i s-au dat, ce soluţii a propus domnia-sa? Pe scurt, care este, domnule deputat Alexandru Kocsis, proiectul dumneavoastră pentru Capitala Moldovei, proiect pe care doriţi să-l implementaţi în cei patru ani de mandat ca reprezentant al ieşenilor?", a declarat primarul Mihai Chirica.  

Totodată, conducerea Primăriei Municipiului Iaşi a condamnat "gestul imatur politic" al parlamentarului de Iaşi Alexandru Kocsis, care s-a arătat nemulţumit de răspunsul primit de la autoritatea locală cu privire la alocarea unui spaţiu pentru a deschide un cabinet parlamentar în municipiul Iaşi.

Deputatul Alexandru Kocsis (Forţa Dreptei) a anunţat că a depus plângere penală împotriva edilului ieşean Mihai Chirica şi a unor funcţionari din Primărie, acuzând că municipalitatea a refuzat să-i pună la dispoziţie un spaţiu pentru a deschide un birou parlamentar în municipiu. De asemenea, Alexandru Kocsis a afirmat că Primăria a evitat să îi pună la dispoziţie lista tuturor spaţiilor deţinute în municipiu.

"Am făcut plângere penală pe numele primarului Mihai Chirica şi a unor funcţionari care au semnat acele răspunsuri mincinoase prin care îmi comunicau că nu au spaţii la dispoziţie. Am făcut acea plângere penală şi pentru faptul că au refuzat să îmi pună la dispoziţie lista tuturor spaţiilor deţinute de primăria Iaşi", a declarat, ieri, deputatul Forţa Dreptei, Alexandru Kocsis.

Totodată, Kocsis a precizat că există spaţii libere în municipiu pe care primăria le deţine, dând ca exemplu cabinetul parlamentar al fostului deputat PNL Dumitru Oprea, din zona Tătăraşi, care stă mereu închis.

Deputatul Forţei Dreptei a afirmat că toate informaţiile legate de spaţiile deţinute de primăria Iaşi sunt publice, dar că "edilul Mihai Chirica se comportă ca şi cum aceste spaţii i-ar aparţine şi dispune el discreţionar după cum crede".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb