MIHAI FIFOR, PSD:"PNL dispreţuieşte românii care muncesc"

T.M.
Politică /

Mihai Fifor

Mihai Fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că PNL "dispreţuieşte" românii care muncesc şi "îi ameninţă" cu tăieri de venituri, atrăgându-i atenţia liberalului Florin Cîţu că a pus "o etichetă" pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câştigă dublu faţă de angajaţii din privat.

"PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier < < praf > > la incendiu, un medic < < praf > > la UPU sau un poliţist < < praf > > dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru că societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de 'bugetar praf'. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt < < praf > >", a scris Fifor, miercuri, pe Facebook, ca răspuns la mesajul publicat de Cîţu.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat că salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat.

"Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. (...) Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţa că, indiferent de cât de prost îşi fac meseria, nu pot să fie concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. (...) Trebuie să avem curajul să recunoaştem toţi acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!", a scris Cîţu pe aceeaşi reţea de socializare.

El consideră că sunt două soluţii "pentru a elimina această discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste" - bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat, deşi "nu este o soluţie optimă", şi "să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba".

"Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD-ALDE dispare cu venirea liberalilor la guvernarea României!", a adăugat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Probabil ca majoritatea bugetarilor isi fac treaba pentru care au fost angajati, dar nu pare normal ca salariile lor sa fie incomparabil mai mari decat ale celor care platesc aceste salarii, din mediul privat.

  In SUA, salariile bugetarilor sunt sub cele din domeniul privat. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Statul roman este creat pe model comunist francez care a inlocuit aristocratia nobiliara cu aristocratia bugetara. Bugetarii sunt noua nobilime. Macar nobilii erau mai cinstiti. Iti spuneau in fata ca esti servul lor. Bugetarii sunt, sanchi, in slujba cetateanului. Au numai drepturi si nicio obligatie (nu mai vorbim de raspundere). Cred ca iesim mai ieftin daca ii trimitem acasa pe bugetari, le platim salariile ca sa nu faca nimic (pentru ca ei sunt jmecheri si nu ne putem pune cu ei), si apoi mai facem un rand de servicii publice private care sa functioneze si care sa faca treaba in tara asta. Altfel nu vad cum.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Domnule Fifor, sunteți atât de inabil in dorința de a răstălmăci opinia dlui Câțu intr-o direcție care credeți ca va este favorabilă încât nu faceți decat sa ne înfuriați. Ați învățat, greșit, la școala PSD, ca oamenii sunt prosti si nu înțeleg ce citesc ei ca a spus Câțu ci vor înghiți ceea ce le spuneți dv ca a zis. Cu toate sensurile acelea bolșevice si populiste pe care le dați dv, de genul " PNL disprețuiești romanii care muncesc". Eu cred ca prin acordarea de ajutoare sociale tuturor votanților PSD apți de munca, prin cultivarea lenei si a mediocrității, prin creșterea nejustificata si aberanta a salariilor in zona bugetară, prin angajarea pana la refuz a tuturor pilelor si a tuturor analfabeților in sistemul bugetar, prin acordarea de pensii si favoruri salariale aberante, prin lipsa de proiecte si de investiții, prin lipsa de coerenta a politicilor macroeconomice nu faceți decat sa demonstrați ca dv si partidul dv sunt cei care disprețuiesc munca oamenilor. Nu v-ați lăsat pana nu ne-ați demonstrat cat sunteți de incompetenți si de lipsiți de viziune. Putina decenta, va rog.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  PARLAMENTUL E DE VINĂ ȘI RĂSPUNZĂTOR ; NU DĂ LEGI ALE RĂSPUNDERII ; DE CE L-I FRICĂ??????

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS