MIHAI MATEI, PREŞEDINTELE ANIS:"Urmează un val important de digitalizare în sectorul public"

J.P.
Miscellanea / 19 noiembrie 2020

"Urmează un val important de digitalizare în sectorul public"

Preşedintele Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii, Mihai Matei a declarat astăzi, în cadrul unei videoconferinţei organizată cu ocazia lansării Raportului "Evoluţia concurenţei în sectoare cheie - 2020", că urmează un val improtant de digitalizare în sectorul public.

Mihai Matei: "Pe de o parte, am putea spune că industria noastră a crescut în această criză cauzată de Covid şi cumva suntem câştigători în urma acestei crize. Pe de altă parte m-aş uita puţin la motivele pentru care lucrul ăsta s-a întamplat. Un motiv este cu singuranţă faptul că noi eram furnizorul natural în această criză deci pe un fond de creştere de cerere evident că industria noastră a crescut. Cred că un motiv important este puţin ignorat, şi anume că suntem o industrie puternic digitalizată în mod natural. De ani de zile vorbit despre importanţa digitalizării sectorului public. Cumva s-a ajuns din păcate la vorbele noastre si la concluzia că digitalizarea sectorului public este foarte importantă.

O provocare importantă a industriei este capitalul uman şi aici din punctul nostru de vedere este necesară o reformă profundă a educaţiei, este o reformă care e necesară de multă vreme.

Din punctul nostru de vedere urmează un val important de digitalizare în sectorul public şi urmează foarte multe achiziţii în zona sectorului public. Aici provocările sunt mai multe. Pe de altă parte, este o legislaţie extrem de rigidă a achiziţiilor publice. În zona această noi am încercat la ANIS, am public un ghid de softuri pentru instituţiile publice, care credem că poate ajuta instituţiile publice să îşi construiască documentaţiile mai rapid."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro