Mihai Matei, Preşedintele ANIS, va face parte din Consiliul Director al CNTD

J.P.
Miscellanea / 28 octombrie 2020

Mihai Matei, Preşedintele ANIS, va face parte din Consiliul Director al CNTD

Autoritatea pentru Digitalizarea României l-a invitat pe Mihai Matei, Preşedintele ANIS, să facă parte din Board-ul Consiliului Naţional pentru Transformarea Digitală, organul consultativ al ADR, creat în vederea colaborării cu sectorul privat şi societatea civilă, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Mihai Matei, Preşedintele ANIS: "Salutăm înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală şi mă declar onorat să fac parte din Consiliul Director, alături de actori importanţi din mediul privat şi academic. Apreciem abordarea colaborativă, interinstituţională de lucru, bazată pe încredere. Deciziile de astăzi vor modela România în următorii cinci ani, iar păstrarea ritmului cu dezvoltarea tehnologică şi progresul la nivelul Europei este esenţială. CNTD poate să fie vocea de referinţă în transformarea digitală, iar noi suntem pregătiţi să punem pe masă toate resursele pentru atingerea obiectivului comun."

Conform sursei citate, printre priorităţile CNTD se regăsesc: elaborarea recomandărilor cu privire la politicile publice în domeniul transformării digitale, participarea - în calitate de organism consultativ - la elaborarea cadrului normativ şi instituţional în domeniul transformării digitale, inclusiv cu privire la interoperabilitatea sistemelor informatice ale instituţiilor publice, organizarea de dezbateri pe temele de interes de pe agenda publică din domeniul transformării digitale, analizarea şi propunerea de soluţii pentru transformarea digitală a instituţiilor publice din România.

Potrivit ANIS, misiunea CNTD reprezintă o prioritate pentru ţara noastră, în contextul în care România se află pe ultimul loc în Indexul Digital Economy and Society (DESI) la capitolul digitalizării administraţiei publice, la o distanţă considerabilă faţă de media UE. Pe de altă parte, specialiştii IT români sunt recunoscuţi la nivel global pentru performanţele lor, la fel şi firmele de software locale. Pentru a recupera decalajul şi accelera transformarea digitală, România are la dispoziţie fonduri importante din bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi din pachetul financiar pus la dispoziţia statelor membre pentru relansare şi rezilienţă.

Pentru a sprijini deciziile de investiţii, DIGITALEUROPE - organism ce reprezintă industria europeană de tehnologie digitală, din care face parte şi ANIS - a lansat recent un document cu sugestii despre cum pot statele membre să folosească fondurile puse la dispoziţie prin mecanismul de rezilienţă şi redresare - How to spend it: A digital investment plan for Europe. Acesta include zece domenii în care fondul european de ajutor post COVID-19 "poate fi investit pentru a crea sisteme mai puternice, mai inovative, mai competitive şi mai sustenabile".

Cele 10 idei subliniate în raport sunt:

Educaţie digitală, incluziune şi perfecţionarea abilităţilor digitale

1.Un program european de perfecţionare şi recalificare în domeniul digital

2.Aducerea şcolilor în era digitală

3.Folosirea Inteligenţei Artificiale pentru a prezice meseriile viitorului

Medicină digitală

4.Modernizarea şi securizarea sistemelor medicale din UE

5.Valorificarea datelor de sănătate în interesul pacienţilor şi pentru a sprijini cercetarea

Digitalizarea IMM-urilor şi companiilor de tip scale-up

6.Stimularea dezvoltării IMM-urilor şi a comerţului transfrontalier printr-o Administraţie digitală la nivel european

7.Deblocarea datelor publice deschise pentru a sprijini dezvoltarea companiilor de tip scale-up

Transformare digitală, inovaţie şi Pactul Verde European

8.Digitalizarea proiectului Renovation Wave şi modernizarea sectorului de construcţii

Conectivitate şi infrastructură

9.Micşorarea decalajului digital dintre mediul urban şi cel rural

10.Stimularea dezvoltării sectoarelor tradiţionale prin conectivitate 5G

"Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare ţară şi administraţie. Ideile Digital Europe, pe care le susţine şi ANIS, nu fac altceva decât să mapeze zonele critice în care trebuie acţionat cât mai rapid pentru a ne putea redresa după criza fără precedent prin care trecem cu toţii", a adăugat Mihai Matei, Preşedintele ANIS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro