Mii de evacuări în SUA, în urma unui nou incendiu în California

S.B.
Internaţional / 7 septembrie 2022

Mii de evacuări în SUA, în urma unui nou incendiu în California

Cel puţin două persoane au murit în california, iar alte mii au fost îndemnate să evacueze din cauza unui nou incendiu de amploare în regiunea Los Angelesului, unde în prezent se înregistrează un dom de căldură, informează news.ro.

Altă persoană a suferit arsuri şi a fost spitalizată, potrivit unui bilanţ provizoriu prezentat într-un comunicat de către pompieri, care au cerut locuitorilor ai aproape 3.000 de gospodării să-şi evacueze locuinţele, în contextul în care autorităţile se tem de întreruperi ale alimentării cu energie din cauza cererii mari din reţeaua electrică.

Mai multe clădiri au fost distruse de acest incendiu - care a izbucnit luni în apropiere de oraşul Hemet, situat la sud-est de Los Angeles - care a devastat peste 1.600 de hectare.

Şcolile din zonă au fost închise.

Incendiul s-a "extins foarte rapid, înainte ca pompierii să ajungă la faţa locului", a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al pompierilor.

O anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii originii sinistrului.

În paralel, furnizorul de electricitate Southern California Edison a anunţat o "activitate de circuit" în zonă în momentul în care a izbucnit incendiul.

Compania a plătit deja miliarde de dolari, în trecut, din cauză că a cauzat incendii în California - uneori soldate cu morţi -, din cauza infrastructurii defecte.

Ea s-a angajat să-şi renoveze liniile de electricitate îmbătrânite prin tăierea vegetaţiei din jur şi îngroparea cablurilor, cu scopul de a reduce riscul izbucnirii incendiilor.

Acest incendiu are loc în timp ce California se confruntă - la fel ca regiunile Nevada şi Arizona - cu o nouă zi de temperaturi extreme.

Un dom de căldură s-a instalat în regiune, iar mercurul urcă până la 43°C în unele locuri, un fenomen care urmează să aibă loc până joi.

Meteorologi se aşteaptă ca recorduri de temperatură să fie bătute în această săptămână.

Împreună cu o secetă devastatoare care loveşte Vestul Statelor Unite de 20 de ani, această căldură brutală creează condiţii ideale în vederea izbucnirii indendiilor.

Săptămâna trecută, alt incendiu - denumit "Route Fire" - a distrus câteva mi de hectare în zona Los Angeles.

Acest val de căldură provoacă perturbări în reţeaua electrică a Californiei.

Autoritatea locală de reglementare, California ISO, a emis alerte prin care cere gospodăriilor să-şi limiteze consumul între orele locale 16.00 şi 21.00, pentru a evita o saturaţie.

Californienii sunt invitaţi, astfel, să evite să-şi încarce vehiculele electrice în acest interval orar, să nu dea climatizarea sub 25,5°C şi să nu-şi folosească echipamentele care consumă energie.

În pofida acestor măsuri excepţionale, California ISO nu exclude să recurgă la întreruperi localizate de curent, având în vedere temperaturile excepţionale aşteptate.

California "se confruntă (marţi) cu cea mai caldă zi a acestui val de căldură record, (iar) starea reţelei se va înrăutăţi", avertizează autoritatea într-un comunicat.

"Dacă e nevoie, ISO le va ordona furnizorilor să înceapă tăieri de curent cu rândul (controlate şi repartizate în diverse zone) pentru a menţine stabilitatea reţelei electrice", a anunţat ea.

Pe timpul zilei, panouri solare furnizează în general o treime din electricitatea Californiei. Însă, la apus, alimentarea cu curent fotovoltaic se întrerupe, iar ştafeta este preluată de alte surse - creând probleme seara, când căldura de peste zi nu a scăzut, iar cererea creştere din cauza sistemelor de climatizare.

Guvernatorul democrat Gavin Newsom a ridicat temporar, săptămâna trecută, restricţii impuse, pentru ca centrale electrice care funcţionează cu energie fosilă să producă mai mult curent.

Potrivit unor cercetători, caniculele repetate sunt un semnal fără echivoc al încălzirii globale, iar aceste valuri de căldură urmează să se multiplice, să fie mai îndelungate şi să se intensifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb