Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", reţinut pe aeroportul din Atena

S.B.
Anticorupţie / 8 decembrie 2021

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", reţinut pe aeroportul din Atena

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, pe numele căruia Interopulul a emis o "notiţă roşie" la solicitarea României, unde a fost condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", a fost reţinut pe aeroportul din Atena, informează news.ro.

Ministerul Justiţiei a precizat că instituţiile române au trimis în Grecia toate documentele referitoare la dosarul omului de afaceri, procedura fiind în curs de derulare.

Steinmetz este reţinut în Grecia după ce a fost condamnat de Curtea Supremă română cu privire la tranzacţii funciare frauduloase.

Interopul a emis o "notiţă roşie", în vederea prinderii miliardarului şi executării unei pedepse la cinci ani de închsoare, însă ordinul arestării a fost anulat în toate statele europene.

El are voie să se deplaseze liber în Grecia, însă nu poate părăsi ţara până la clarificarea situaţiei.

O "notiţă roşie" este un mandat internaţional de arestare a unei persoane căutate de către autorităţile unui stat membru Interpol.

Reţinerea lui Steinmetz în Grecia are loc după ce Comitetul de supervizare al Interpol (CCF) a dispus, la 29 octombie, anularea ordinului de arestare ems de către România.

CCF a stabilit prin această hotărâre, între altele, că procedurile judiciare împotriva miliardarului sraelian sunt motivate politic şi sunt grav viciate.

Steinmetz a fost arestat la Atena la 24 noiembrie şi este reţinut de atunci în Grecia, până la clarificarea situaţiei.

Potrivit unor surse la curent dosarul, citate de site-ul israelian globe.co.il, arestarea miliardarului în Grecia a avut loc în urma unor deficienţe în anularea notiţei roşii la controlul frontierei în Europa.

"Pot confirma că domnul Steinmetz a fost reţinut pe aeroportul din Atena din cauza unei încălcări grave a transferului de date cu privire la anularea notiţei roşii a Interpolului. Ne ocupăm de această problemă şi sperăm ca domnul Steinmetz să se întoarcă acasă şi la afaceri repede", declară site-ului avocatul miliardarului, Eitan Maoz.

"Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reţinut în data de 24 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, pe teritoriul Republicii Elene. Acesta a fost prezentat instanţei locale, care a dispus control judiciar cu interzicerea părăsirii teritoriului grec. Informată fiind de această împrejurare, Curtea de Apel Braşov a trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare emis în baza mandatului de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a transmis, miercuri, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că Mandatul European de Arestare (MEA) a fost trimis tradus în limba greacă însoţit de documentele suport, de asemenea traduse. În acest moment, procedura este în curs.

"Totodată, precizăm că procedurile în speţă se desfăşoară prin contact direct între autorităţile judiciare române şi elene în baza reglementărilor referitoare la mandatul european de arestare. În măsura în care Ministerului Justiţiei i se va solicita asistenţă, este gata să ajute în limita competenţelor legale", a mai transmis instituţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro