Abonament gratuit

MINIM ISTORIC Consumul de gaze din Sistemul Naţional de Transport a scăzut

A.I.G.
Miscellanea /

Consumul de gaze din Sistemul Naţional de Transport a scăzut

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat luni că, în urma închiderii balanţei de gaze pe anul 2019, consumul total de gaze înregistrat în Sistemul Naţional de Transport (SNT), s-a situat la nivelul de 65,2 milioane mc. Este pentru prima dată când acest procent scade sub 0,5% şi a atins un minim istoric de 0,49% din totalul gazelor naturale vehiculate, comparabil cu cel al celor mai mari operatori de transport şi sistem (OTS) din Uniunea Europeană.

Compania a elaborat, aprobat şi implementat mai multe programe de măsuri de reducere a consumurilor tehnologice, printre care: Programul de măsuri al Transgaz pentru reducerea consumului tehnologic cauzat de erorile aferente sistemelor de măsurare; Programul prioritar de reducere a consumurilor tehnologice în perioada 2013-2017 şi respectiv 2017-2021.

"Impactul implementării acestor măsuri a constat în reducerea consumului total de gaze din SNT şi realizarea de economii consistente la bugetul companiei, astfel în anul 2019 înregistrându-se faţă de anul 2018 o economie de 16 milioane mc gaze naturale (65,2 miioane mc gaze naturale consum tehnologic în anul 2019 faţă de 81 milioane mc consum tehnologic în anul 2018). Consumul de gaze naturale din SNT a fost redus permanent, de la 3,12% în anul 2001 la 0,49% în anul 2019, acest nivel reprezentând minimul istoric, fiind similar cu cel înregistrat de cei mai mari şi performanţi OTS din Uniunea Europeană", arată un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Transgaz spun că reducerea continuă a consumului tehnologic s-a realizat prin punerea în practică a programelor de mentenanţă desfăşurate (reparaţii, revizii, înlocuiri ale pieselor şi/sau ale echipamentelor uzate, activităţii de întreţinere), programe ce asigură exploatarea şi întreţinerea încondiţii de sigurantă a infrastructurii SNT, continuitatea transportului de gaze naturale în condiţii de securitate, fără evenimente deosebite (explozii, scapări masive de gaze).

"Transgaz continuă implementarea acestor măsuri pentru reducerea consumului tehnologic şi se preocupă de identificarea şi altor măsuri care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon, a poluării, la securitatea oamenilor şi protecţia mediului", mai arată compania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Scăderea consumului de gaze cu reducerea consumului tehnologic nu-i tot aia!

    Omul stopează robinetul și pleacă în țări unde legea-i lege și constituția, CONSTITUȚIE; mai fac sateliți și phone smart....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie