Ministerele Culturii şi Sănătăţii au reglementat noi măsuri pentru desfăşurarea activităţilor culturale

S.B.
Miscellanea /

Ministerele Culturii şi Sănătăţii au reglementat noi măsuri pentru desfăşurarea activităţilor culturale

Prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc va fi evitată iar expoziţiile temporare de artă vor fi organizate în spaţii convenţionale şi alternative, precum muzee, biblioteci şi pavilioane temporare sunt câteva dintre noile activităţi reglementate prin ordinul comun semnat de Ministerele Sănătăţii şi al Culturii privind măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătaţii au semnat ordinul comun pentru măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Acest nou Ordin îl anulează pe cel dat anterior, nr. 2879/967/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 531 din 19 iunie 2020.

Noile activităţi reglementate sunt: modul în care se pot desfăşura expoziţii temporare de artă şi design, dar şi în ce condiţii se pot relua producţiile de spectacol şi concert în spaţiu închis.

Evenimentele private pot fi realizate cu maximum 20 de persoane în spaţii închise şi cu până la maximum 50 persoane în aer liber, cu respectarea masurilor de siguranţă sanitară.

Potrivit noului Ordin, au fost reglementate repetiţiile spectacolelor şi concertelor în spaţiul închis fără public.

Angajatorii, organizatorii acestor evenimente, vor elabora instrucţiuni proprii pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcţie de programul de lucru, specificul activităţii desfăşurate, structura organizatorică, structura incintei. Medicii de medicina muncii vor face evaluarea de risc şi vor emite recomandări privind necesitatea purtării măştii pentru angajaţi, în funcţie de specificul activităţii defăşurate, iar responsabilul SSM va efectua instruirea angajaţilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc (de exemplu cei cu vârsta peste 65 ani şi/sau cu boli cronice asociate).

Alte măsuri se referă la expoziţii temporare de artă şi design pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Potrivit Ministerului Culturii, expoziţiile temporare de artă şi design cum sunt cele de: pictură, desen, sculptură, design, instalaţii, artă new media, artă interactivă, performance, video, pot fi organizate în spaţii convenţionale precum muzee, galerii sau cluburi de artă, biblioteci etc., dar şi în spaţii alternative, în aer liber, hale sau vechi spaţii industriale, spaţii private, pavilioane temporare şi altele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au vrut cu orice preț să închidă teatre și biserici. Cultura și religia sunt tabu, numai religia virusului trebuie sa triumfe.

    Teatrul e periculos, daca pun actorii in scenă o satiră despre exagerarea virusului, va dati seama ce ar putea ieși? 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro