Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat în consultare publică programul de dezvoltare a culturii antreprenoriatului

G.D.
Politică / 24 iunie

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat în consultare publică programul de dezvoltare a culturii antreprenoriatului

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat în consultare publică procedura de implementare a Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Doar prin asigurarea egalităţii de tratament şi de şanse între femei şi bărbaţi putem să punem bazele unei societăţi puternice, echitabile, incluzive şi bogate în oportunităţi. Pornind de la acest deziderat, am publicat în transparenţă procedura programului dedicat doamnelor manager, care va sprijini înfiinţarea şi dezvoltarea firmelor conduse de dumnealor şi va contribui, în egală măsură, la îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora", a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conform proiectului de procedură, va fi implementată o schemă de ajutor minimis, prin intermediul căreia vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, subliniază sursa citată.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 1.000.000.000 lei, unui număr aproximativ de 5.000 de beneficiare. Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 157.624.000 lei.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de procedură se pot transmite până duminică, 3 iulie, la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

Proiectul procedurii poate fi consultat aici: https://bit.ly/3Owv0oc, se menţionează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro