MINISTERUL ANTREPRENORIATULUI ŞI TURISMULUI:Toţi beneficiarii primei etape a Măsurii 1 şi cei ai Măsurii 2, care nu şi-au depus în termenul prevăzut de contractul de finanţare raportul de progres, o pot face până pe 30 aprilie

S.B.
Miscellanea / 14 aprilie

Toţi beneficiarii primei etape a Măsurii 1 şi cei ai Măsurii 2, care nu şi-au depus în termenul prevăzut de contractul de finanţare raportul de progres, o pot face până pe 30 aprilie

Toţi beneficiarii primei etape a Măsurii 1 şi cei ai Măsurii 2, care nu şi-au depus în termenul prevăzut de contractul de finanţare raportul de progres, o pot face până pe 30 aprilie, conform modificărilor legislative care intră astăzi în vigoare, anunţă Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, informează news.ro.

În acest moment, aproximativ 3.900 de beneficiari ai Măsurii 1 nu au îndeplinit toate obligaţiile din contract, aplicându-se sancţiunea de rambursare a granturilor în valoare de 2.000 euro, şi alţi aproximativ 3.330 de beneficiari ai Măsurii 2.

Modificarea nu se aplică, însă, beneficiarilor care deja au returnat sumele datorate ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale.

"Toţi beneficiarii primei etape a Măsurii 1 şi cei ai Măsurii 2, care nu şi-au depus în termenul prevăzut de contractul de finanţare raportul de progres, o pot face până pe 30 aprilie, conform modificărilor legislative care intră astăzi în vigoare. Reiterez faptul că 30 aprilie este ultima zi în care aceştia mai pot depune raportul de progres, fără să fie nevoiţi să dea banii înapoi", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Acesta şi-a exprimar speranţa că toţi cei peste 7.000 de operatori economici vor depune raportul de progres şi vor evita situaţia în care trebuie să returneze banii.

Preşedintele României a semnat în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 130/2020 a avut ca obiectiv repunerea în termen a beneficiarilor care au depăşit perioada limită de transmitere a raportului de progres, respectiv 90 de zile pentru Măsura 1 - Microgranturi şi 180 de zile pentru Măsura 2 - Granturi pentru capital de lucru.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro