MINISTERUL CERCETĂRII:Apel de 168 milioane de euro pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate, în activităţi de cercetare

V.G.
Politică / 15 septembrie

Apel de 168 milioane de euro pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate, în activităţi de cercetare

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) a lansat, astăzi, apelul pentru Investiţia 8 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activităţi de cercetare, dezvoltare şi inovare, în valoare de 168 milioane de euro, notează News.ro.

Cercetătorii din străinătate, inclusiv românii din diaspora, îşi pot desfăşura, astfel, proiectele în instituţii sau unităţi de cercetare-dezvoltare din România. Directorul de proiect îşi va putea construi o echipă formată din cel puţin două poziţii echivalent normă întreagă pentru cercetătorii post-doctoranzi şi cel puţin două poziţii echivalent normă întreagă pentru studenţii doctoranzi, precizează Ministerul Cercetării.

Domeniile pentru care pot fi depuse proiecte sunt: Ştiinţele Exacte şi Inginerie, Ştiinţele Vieţii, Ştiinţele Sociale şi Umaniste.

Finanţarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată de 36 de luni este de maximum 7 milioane de lei, iar contractarea proiectelor aprobate spre finanţare se va realiza în iunie 2023.

Cheltuielile eligibile sunt: cheltuieli cu personalul, cu logistica, de deplasare şi cheltuieli de regie. Directorul de proiect va activa pentru instituţia gazdă minimum 75% din perioada acoperită de grant şi va fi angajatul acesteia pe durata proiectului.

"Lansarea celui de-al doilea apel pe componenta de cercetare din PNRR vine ca o continuare firească a primului apel pentru bursele individuale Marie Sk³odowska-Curie. Este cel mai ambiţios program de repatriere a cercetătorilor români, cu performanţe deosebite, şi ne propunem să deschidem direcţii de cercetare noi, sau să aducem un plus de performanţă celor existente. Urmărim ca acest apel să contribuie la îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naţionale de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă, la creşterea capacităţii instituţionale de atragere a fondurilor europene şi a numărului de publicaţii cu înalt impact internaţional, precum şi a numărului de solicitări de brevete, pentru a repoziţiona România pe un trend ascendent în lumea ştiinţifică, la nivel european şi internaţional", a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Depunerea propunerilor de proiecte se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere on-line şi se face obligatoriu de către instituţia gazdă din România. Pentru fiecare proiect, cel puţin 50% dintre experţii evaluatori sunt selectaţi din străinătate (UE şi OECD), iar evaluarea se face după ce proiectele au fost declarate eligibile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro