Ministerul Cercetării şi ADR au lansat aplicaţia mobilă ROeID

S.B.
Miscellanea / 25 mai

Ministerul Cercetării şi ADR au lansat aplicaţia mobilă ROeID

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat, joi, aplicaţia mobilă ROeID, informează news.ro.

Aplicaţia oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetăţenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar şi conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărţii de identitate, un selfie şi un video scurt sunt paşii necesari pentru crearea contului ROeID.

Până acum, fiecare dintre noi mergea în faţa unui funcţionar, prezenta cartea de identitate, iar funcţionarul verifica imaginea şi datele validând astfel identitatea persoanei, arată comunicatul de presă al Ministerului Cercetării.

Conform sursei citate, prin identitatea digitală ROeID, cetăţenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credenţiale. Aplicaţia mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice.

"Proiectul este unul european, în valoare totală de 74 de milioane de lei, un proiect vital care are termen de finalizare luna august 2023. Noi am accelerat procedurile astfel încât la nivelul lunii mai să avem această versiune Beta, ca utilizatorii din România să o poată testa. Este un proiect important, un pas pe care România trebuia să îl facă. Vom marca astfel, un nou pas spre digitalizarea ţării. Un lucru important de specificat este că aplicaţia reprezintă un beneficiu şi pentru românii din Diaspora. Un român din Diaspora şi fără cont bancar în România va putea prin contul creat pe Ghişeul.ro să îşi rezolve toate problemele privind taxele sau impozitele bancare, plăţi la ANAF sau emiterea gratuită a cazierului judiciar. Serviciile care sunt online dar până acum necesitau deplasarea la ghişeu, vor fi disponibile prin ROeID", a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, potrivit sursei menţionate.

ROeID va putea fi folosită în platformele gestionate de instituţiile publice aşa cum folosim acum contul Facebook sau Google pentru a ne autentifica în alte platforme private. Platformele digitale guvernamentale vor avea opţiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific - Autentificare cu ROeID.

"Autoritatea pentru Digitalizarea României vine cu o a doua aplicaţie anul acesta, în sprijinul cetăţenilor. Încercăm să menţinem această tendinţă, pentru a simplifica cât mai multe proceduri. Vrem să creăm un ecosistem centralizat, o bază aferentă serviciilor publice. Avem strategia şi legislaţia stabilite, rămâne doar să implementăm proiecte importante care să sprijine oamenii în interacţiunea lor digitală cu administraţia", a adăugat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR.

Aplicaţia oferă accesarea centralizată, simplă şi fără efort, a tuturor serviciilor publice digitale printr-o aplicaţie mobilă - fără să mai fie nevoie să reţinem zeci de conturi şi parole diferite. Beneficiile evidente ale acestei aplicaţii sunt rapiditatea, uşurinţa în utilizare şi eficienţa. Noua aplicaţie mobilă ROeID va fi disponibilă în Google Play Store şi Apple App Store, iar versiunea beta este disponibilă de astăzi doar pentru sistemele Android.

În contextul adăugării în platforma Ghişeul.ro a posibilităţii plăţii poliţelor obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor naturale, prezentă la conferinţa de lansare a ROeID, Nicoleta Radu director general al PAID România, a adăugat că "accesibilizarea serviciilor publice este din ce în ce mai uşoară. Proiectele recente de digitalizare arată că parteneriatele public-privat pot exista şi în România şi sunt de succes".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro