Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Ministerul Culturii a semnat un protocol de vânzare directă a 69 de loturi din licitaţia "Eliade"

B.D.
Miscellanea /

Ministerul Culturii a semnat un protocol de vânzare directă a 69 de loturi din licitaţia "Eliade"

Ministerul Culturii a anunţat că a semnat un protocol de vânzare directă către viitorul Muzeu al Cărţii şi Exilului Românesc/ Biblioteca Aman Craiova a 69 de loturi din licitaţia "Manuscrise, dedicaţii şi scrisori", cuprinzând toate fondurile Eliade, Cioran şi Nae Ionescu din cadrul sesiunii de vânzări din 16 decembrie, potrivit News.ro.

"Instituţia noastră a reuşit, în cursul zilei de ieri, să readucă, la masa negocierilor, casa de licitaţie Historic şi Statul Român, reprezentat prin Ministerul Culturii şi prin viitorul Muzeu al Cărţii şi Exilului Românesc, care se va înfiinţa la Craiova", se arată în precizarea MC.

Conform Ministerului Culturii "pentru toate loturile se păstrează dreptul de prioritate la cumpărare exercitat de Arhivele Naţionale, până la finalizarea procedurilor de vânzare".

Ministerul Culturii a fost înştiinţat de către Casa de Licitaţie cu privire la exercitarea unei acţiuni în instanţă de către moştenitorul lui Mircea Eliade, criticul, istoricul şi teoreticianul literar român Sorin Alexandrescu, acţiune care în acest moment împiedică posibilitatea statului de a intra în posesia a peste 20 de loturi din fondul Eliade.

Luni seară, când ar urma să aibă loc vânzarea, este programat un marş pentru "salvarea tuturor manuscriselor ale lui Eliade".

Peste 1.600 de persoane au semnat o petiţie lansată online de scriitorul Radu Vancu prin care este cerută blocarea licitaţiei.

Din colecţia istoricului literar Mircea Handoca, din care fac parte aceste loturi ajunse în atenţia publică, dar şi din alte fonduri au mai fost licitate în ultimii doi ani, la Artmark, scrisori, cărţi şi alte documente ale lui Eliade.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS