MINISTERUL CULTURII:De 9 mai, celebrăm pacea, unitatea şi diversitatea culturală a tuturor statelor membre UE

S.B.
Miscellanea / 09 mai 2020

De 9 mai, celebrăm pacea, unitatea şi diversitatea culturală a tuturor statelor membre UE

"Astăzi, 9 mai 2020, se împlinesc 70 de ani de la declaraţia rostită de ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, considerată piatra de temelie a formării Uniunii Europene. În fiecare an, în data de 9 mai, celebrăm pacea, unitatea şi diversitatea culturală a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Celebrăm, de asemenea, un spaţiu al creativităţii covârşitoare, al libertăţii de exprimare şi al unui simţ artistic care izvorărăşte tocmai din această frumoasă diversitate de culturi pe care o reprezintă Uniunea Europeană. În 2020, Ziua Europei ar trebui privită mai mult ca oricând drept simbol al unităţii statelor membre în faţa provocărilor cu care se confruntă spaţiul comunitar şi nu numai", spune ministrul Culturii, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Bogdan Gheorghiu îşi exprimă convingerea că, în ceea ce priveşte domeniul cultural, împreună cu statele membre europene, vor fi depuse eforturi comune pentru a demonstra mai mult ca oricând puterea domeniului de a se reinventa, printr-o creativitate continuă.

"Astăzi, contextul actual este de natură să ne reamintească principiul care a stat în centrul declaraţiei lui Robert Schuman: cooperarea între naţiuni. La mulţi ani frumoşi, Europa!", încheie ministrul Culturii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Diversitate culturala cu granitele inchise si cu lume care trebuie sa completeze declaratie chiar si pentru a iesi din localitatea de domiciliu? Ce fel de diversitate culturala e asta?

    Urarea corecta ar fi: "Doamne Ajuta Europa!" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro