Crypto

Ministerul Dezvoltării anunţă proiecte pentru sistemul de termoficare din Oradea, Gheorgheni şi Vatra Dornei

S.B.
Miscellanea / 28 ianuarie

Ministerul Dezvoltării anunţă proiecte pentru sistemul de termoficare din Oradea, Gheorgheni şi Vatra Dornei

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat trei contracte de finanţare în cadrul Programului Termoficare, în valoare totală de peste 203 milioane de lei, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei proiectele au ca beneficiari locuitorii din municipiile Oradea, Gheorgheni şi Vatra Dornei.

Proiectele vizează:

unitate de producţie cogenerare de înaltă eficienţă pentru înlocuirea blocului 1 existent în Oradea (jud. Bihor) - valoarea totală a proiectului este de 167.781.838,61 lei, din care 134.013.792,52 lei sunt din bugetul MDLPA;

modernizarea sistemului de alimentare cu energie termică a municipiului Gheorgheni (jud. Harghita) - valoarea totală a proiectului este de 15.567.808,36 lei, din care 12.357.428,80 lei sunt din bugetul MDLPA;

reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură în Vatra Dornei (jud. Suceava) - valoarea totală a proiectului este de 66.791.294,00 lei, din care 56.772.599,90 lei sunt din bugetul MDLPA.

"Alocarea acestor fonduri va asigura o reţea modernă de termoficare pentru locuitorii celor trei localităţi urbane", a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Termenul pentru cele trei lucrări este de 2 ani, se vor finaliza în anul 2023.

La nivelul MDLPA, se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea Programului se realizează din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, transferuri din bugetul Fondului pentru Mediu, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi sume din bugetele locale.

Cota de cofinanţare din bugetul MDLPA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuţia de la bugetul local este de minimum 15%, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mincinosi de ca cat, nu sinteti in stare sa plantati un brad in Parcul Central din Vatra Dornei, de zeci de ani parcul este un maidan cu citiva brazi batrini. Hoti si mincinosi ,asta e Ro mania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro