Ministerul Dezvoltării investeşte peste 152 milioane de lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române din Capitală

F.D.
Miscellanea / 14 septembrie 2022

Ministerul Dezvoltării investeşte peste 152 milioane de lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române din Capitală

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a participat, astăzi, la semnarea contractului de execuţie pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea sediului istoric al Academiei Române şi construirea unui corp nou (Aulă), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Acest contract este semnat chiar în anul în care se celebrează 125 de ani de la finalizarea construcţiei sediului istoric al Academiei Române, construcţie care, în ciuda aspectului de clădire monobloc, este format prin adăugiri succesive, respectiv Casa Cesianu şi Casa Zaleski, acestea fiind şi cele mai vechi clădiri din ansamblu", a precizat ministrul Cseke Attila.

Potrivit sursei citate, obiectivul prevede consolidarea şi extinderea unui corp de birouri şi recondiţionarea şi adaptarea funcţională a spaţiului interior existent la noile cerinţe sociale, funcţionale şi culturale ale Academiei Române.

De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare a sediului istoric al Academiei Române (nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Naţional al Patrimoniului). Astfel, se are în vedere transformarea acestuia în muzeu, cu spaţii de expunere (lucrări de pictură, grafică, sculptură, diverse obiecte memoriale), spaţii pentru librărie, cafenea, spaţii tehnice şi administrative.

Totodată, va fi construit un nou corp (în suprafaţă construită desfăşurată totală de 8.527 mp) în incinta imobilului din Calea Victoriei nr. 125-127 (Bucureşti), cu regim de înălţime 2S+P+M+2E, care va cuprinde o sală pentru organizarea şedinţelor în plen, birouri pentru cele 14 secţii ale Academiei, birouri pentru conducerea Academiei, săli pentru întruniri, spaţii de recepţie şi protocol, precum şi spaţii anexe.

Contractul are o valoare totală de 152.736.390,13 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i curată bătaie de joc! Ați adus în fruntea instituției un "patriot" comunist care a fost cel putin evaziv în ce privește plagiatele și acum îi vopsiti gardul cu 30 mil €

    E o criză mondială acum investițiile ar trebui în căi ferate,autostrăzi etc Nu în domnul Pop! 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro