Abonament gratuit

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a obţinut fonduri pentru plata nucleului industriei naţionale de apărare

B.D.
Politică /

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a obţinut fonduri pentru plata nucleului industriei naţionale de apărare

Virgil Popescu: "Obiectivul meu este să generăm activitate pentru companiile din industria de apărare" 

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată în cadrul şedinţei Executivului de astăzi, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plăţile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariaţi din cadrul industriei naţionale de apărare, informează biroul de presă într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a declarat: "Am promovat Hotărârea de Guvern referitoare la fondurile necesare asigurării nucleului din industria de apărare pentru anul 2020, aşa cum am promis că voi face în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu sindicatele din industria naţională de apărare. Obiectivul meu şi al întregului Guvern, este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Pentru asta lucrăm îndeaproape cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a avea, pentru prima dată, o colaborare reală între beneficiarii produselor industriei naţionale de apărare şi companiile care realizează produsele respective. Vom efectua şi reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcţioneze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing şi vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiţie în industria mondială de apărare, are pieţe în care are parte de recunoaştere şi încredere şi trebuie să recuperăm cota de piaţă pe care am pierdut-o în ultimii 30 de ani, ca să putem avea comenzi prin care să încărcăm cu activitate angajaţii din această ramură industrială".

Legea privind industria naţională de apărare prevede că salariaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria naţională de apărare, pe perioada în care nu desfăşoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, efectuează activităţi specifice, beneficiind de drepturile salariale prevăzute de lege, mai informează sursa.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajaţi ai operatorilor economici din industria naţională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie