MINISTERUL EDUCAŢIEI LANSEAZĂ ÎN CONSULTARE POLITICĂ GHIDUL SOLICITANTULUI:"Sunt alocate 12 milioane de euro pentru a finanţa cel puţin 60 de unităţi de învăţământ"

N.R.
Politică / 11 iulie

"Sunt alocate 12 milioane de euro pentru a finanţa cel puţin 60 de unităţi de învăţământ"

Ministerul Educaţiei lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului "Granturi pentru unităţile de învăţământ pilot" în vederea susţinerii pilotării unor intervenţii educaţionale inovative, a unor noi modele curriculare şi de carieră didactică sau de management descentralizat. Acestui apel îi sunt alocate 12 milioane de euro pentru a finanţa cel puţin 60 de unităţi de învăţământ, conform News.ro.

"Pentru prima dată în România vor fi finanţate programe-pilot propuse direct de unităţi de învăţământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate şi reţele formate de acestea, atât pentru a încuraja subsidiaritatea, cât şi pentru a testa impactul schimbărilor sistemice în vederea ajustării, corectării şi adaptării acestora la nevoile comunităţii", anunţă, luni seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează că acest apel reprezintă operaţionalizarea Reformei 7 - Reforma guvernantei sistemului de învăţământ preuniversitar şi profesionalizarea managementului, Investiţia 18, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi are ca scop îmbunătăţirea rezilienţei sistemului de educaţie prin creşterea gradului de autonomie a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea adaptării sistemului de învăţământ nevoilor actuale ale beneficiarilor direcţi, conform Raportului "România Educată".

"Acestui apel îi sunt alocate 12 milioane de euro pentru a finanţa cel puţin 60 de unităţi de învăţământ, individual sau în parteneriate. Vor fi finanţate activităţile de inovare educaţională sau de experimentare a unor măsuri individuale, specifice, pentru a testa abordări noi, inovative, de predare-învăţare-evaluare, de dezvoltare a unui învăţământ incluziv, de eficientizare a costurilor, de digitalizare sau de colaborare la nivel local. Măsurile pilotate trebuie să aibă potenţial de a îmbunătăţi managementul şcolar, performanţele elevilor, practicile de lucru în şcoli, starea de bine a participanţilor la procesul de educaţie, în general calitatea procesului didactic", a mai transmis ministerul.

Instituţia precizează că proiectele trebuie să abordeze cel puţin două din următoarele priorităţi:

1. Managementul unităţii de învăţământ, inclusiv finanţare alternativă;

2. Elemente inovative la nivel de curriculum, plan-cadru, arii curriculare, programe şcolare;

3. Metode şi standarde de evaluare a performanţelor elevilor;

4. Metode de evaluare instituţională şi asigurare a calităţii;

5. Dezvoltarea carierei didactice.

Finanţarea poate ajunge până la 200.000 de euro pentru unităţile de învăţământ care aplică individual şi până la 1.000.000 de euro pentru parteneriatele sau reţelele care implică mai multe unităţi de învăţământ.

Potrivit Ghidului, sunt eligibile pentru finanţare toate unităţile din reţeaua naţională de învăţământ, publice sau private. Sunt eligibile de asemenea orice tipuri de cheltuieli cu excepţia investiţiilor în infrastructură mare, precum şi cheltuielile recurente cu personalul.

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reformă, va asigura procesul de selecţie, contractare şi monitorizare a implementării.

Perioada de consultare este 11 iulie - 31 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro