Ministerul Finanţelor a primit de la BEI 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova

S.B.
Miscellanea / 16 mai

Ministerul Finanţelor a primit de la BEI 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova

Ministrul Finanţelor şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii au discutat luni despre modalităţile de a operaţionaliza cât mai rapid şi eficient contractul de finanţare a noului Spital Regional de la Craiova, în valoare de 368 de milioane de euro.

Împrumutul este al treilea din seria finanţărilor acordate de BEI în perioada 2021-2022 pentru sprijinirea construcţiei spitalelor regionale de urgenţă din România, după investiţiile în spitalele regionale de urgenţă din Iaşi şi Cluj, în valoare totală de 555 milioane de euro.

Contractul de finanţare a fost semnat, din partea României, de dl Adrian Câciu, ministrul Finanţelor şi Guvernator BEI şi de dl Christian Kettel Thomson, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Noul spital din Craiova, care se preconizează a fi finalizat până în 2027, va oferi servicii medicale de ultimă generaţie, inclusiv tratament pentru cancer, traume şi asistenţă maternală.

"Banca Europeană de Investiţii este un partener cheie pentru investiţiile în domeniul medical din România. Este o investiţie în oameni şi pentru oameni. Peste 1,9 milioane de persoane din sud-vestul României vor beneficia de servicii medicale de calitate în urma construirii noului Spital Regional din Craiova. Unitatea va avea 807 paturi pentru spitalizări şi 130 de paturi şi tărgi pentru tratamente ambulatorii şi va oferi servicii medicale de ultimă generaţie, inclusiv tratamente pentru cancer, traume şi asistenţă maternală. De asemenea, după finalizarea noului spital sperăm să creăm peste 3000 de noi locuri de muncă.", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor şi guvernator al BEI.

"Investiţiile în sănătate sunt în beneficiul tuturor. Banca Europeană de Investiţii este încântată să sprijine noul spital regional din Craiova prin cel mai mare împrumut pe care l-am acordat vreodată pentru investiţii în domeniul sănătăţii în România. Această nouă investiţie, consolidată de sprijinul consultativ şi de asistenţa tehnică oferite de Centrul european de consultanţă pentru investiţii, vine după sprijinul recent acordat de BEI pentru noile spitale regionale din Iaşi şi Cluj.", a declarat Christian Kettel Thomson, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre alte potenţiale oportunităţi de colaborare, inclusiv, despre un împrumut 50 milioane de euro pentru realizarea unor investiţii din domeniul siguranţei rutiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro