MINISTERUL FINANŢELOR:Începând de astăzi se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 9,15%

S.B.
Miscellanea / 1 noiembrie 2022

Începând de astăzi se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 9,15%

Românii pot investi, de marţi, 1 noiembrie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, anunţă Ministerul Finanţelor, potrivit news.ro.

"Începând de marţi, 1 noiembrie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată", anunţă Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 1 - 24 noiembrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 1 - 25 noiembrie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;

Între 1 - 24 noiembrie 2022 în mediul urban şi 01 - 23 noiembrie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale companiei Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică de pe site-ul Ministerului de Finanţe şi pe site-ul Poştei Române.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. NU VREM. Pana nu dati macar 1 cent peste rata inflatiei. Inflatia i 17% apropo.

    1. Corect, dobanzi real neagative sa imrumuti statul mafiot, sa se inprumute la stapanii occidentali

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro