Ministerul Finanţelor: Investiţii de aproape 3,2 miliarde lei în a doua ediţie a programului FIDELIS din acest an

F.D.
Piaţa de Capital / 18 aprilie

Ministerul Finanţelor: Investiţii de aproape 3,2 miliarde lei în a doua ediţie a programului FIDELIS din acest an

În cea de-a doua ediţie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfăşurată de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory şi Rock FM, au investit 1.626 donatori, un număr record, depăşind toate ediţiile anterioare. Suma investită de aceştia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare sumă de la lansarea parteneriatului cu Rock FM, a transmis, joi seară, Ministerul Finanţelor.

Minsitrul Marcel Boloş a precizat că "cea mai recentă emisiune FIDELIS stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte investiţiile în titluri de stat".

"Această performanţă este o dovadă a încrederii pe care investitorii o au în economia noastră. Prin canalizarea acestor resurse financiare către investiţii strategice, deschidem drumul către o bunăstare durabilă pentru toţi concetăţenii români. În ceea ce priveşte tranşa pentru donatori-investitori, de fiecare dată când credem că nu ne mai pot surprinde vin şi ne demonstrează că ne pot depăşi orice aşteptare: peste 9.000 vieţi salvate în primele patru luni ale anului", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor, cei 1.626 donatori de sânge, care s-au alăturat campaniei "România are sânge de rocker, acum şi de investitor" în perioada 8-17 aprilie 2024, au beneficiat de tranşa specială cu cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediţii, de 7%, pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţă la un an.

Potrivit specialiştilor Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, sângele donat de cei 3031 de donatorii-investitori ai celor două ediţii din 2024 vor salva 9093 de vieţi.

Ministerul Finanţelor afirmă că suma totală investită a fost de peste 3.197 miliarde ded lei, depăşind cu peste 1-de milioane de lei ediţia record din aprilie 2023.

"Emisiunile în euro au fost cele mai accesate în cadrul acestei ediţii, cu un total de peste 383,630 milioane euro, echivalentul a 1,918 miliarde lei. Astfel, emisiunea în euro cu scadenţa la 1 an şi dobânda de 4%, a avut un total de peste 254,791 milioane de euro, echivalentul a 1,273 milioane lei, plasaţi în cele 3.586 de ordine. A doua emisiune în euro, cu scadenţa la 5 ani şi dobânda de 5%, a avut un total de peste 128,839 milioane euro, echivalentul a 644,196 milioane lei, plasate în 3.641 ordine", a mai transmis Ministerul Finanţelor.

În ceea ce priveşte emisiunile în lei, investitorii au plasat peste 1,012 miliarde lei, în 8.068 de ordine. Emisiunea de titluri de stat în lei cu scadenţă de 1 an şi dobânda de 6% a avut un total de peste 634,485 milioane lei. Emisiunea de titluri de stat în lei cu scadenţă de 3 ani şi dobânda de 6,85% a avut un total de peste 378,353 milioane lei.

Cei care investesc în titlurile de stat FIDELIS se bucură de facilităţi precum:

posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere;

câştigurile cumulate din dobânzi şi profituri sunt neimpozabile;

flexibilitate în administrarea şi diversificarea portofoliului.

"Reamintim că valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb