MINISTERUL FINANŢELOR:Programul de Convergenţă respectă recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene

J.P.
Miscellanea / 06 mai

Programul de Convergenţă respectă recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene

Memorandumul privind Programul de Convergenţă al României pentru perioada 2021 - 2024, care urmează să fie transmis Comisiei Europene pentru coordonarea politicilor economice şi bugetare în cadrul Uniunii, ca parte a Semestrului European a fost aprobat de Guvern miercuri, iar măsurile cuprinse în cadrul acestuia răspund recomandărilor specifice de ţară pentru România, a anunţat Ministerul Finanţelor, conform Agerpres.

Programul adoptat prezintă traiectoria şi măsurile necesare pentru consolidarea finanţelor publice într-o manieră sustenabilă şi echilibrată, care să nu afecteze capacitatea României de a sprijini economia şi de a promova investiţiile, ca modalitate de susţinere a unei creşteri economice durabile.

Programul de Convergenţă are la bază prevederile Strategiei fiscal-bugetare şi prognoza cadrului macroeconomic pe termen mediu 2021-2024.

Potrivit estimărilor, recuperarea economică va fi completă în acest an, iar ritmul anual de creştere pe termen mediu se va apropia de 5%, susţinută de bugetele în creştere pentru investiţii publice. Nivelul datoriei publice este estimat să rămână la un nivel sustenabil, sub valoarea de referinţă de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht, în condiţiile reducerii graduale a deficitului bugetar către un nivel inferior plafonului de 3% din PIB în 2024.

De asemenea, programul reflectă investiţiile planificate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care se aşteaptă să genereze o contribuţie anuală pozitivă la creşterea economică pe termen mediu de aproape 1 punct procentual.

Începând cu anul 2020, România face obiectul Procedurii de deficit excesiv - din cadrul Pactului de Stabilitate şi Creştere, ca urmare a depăşirii limitei de deficit bugetar de 3% din PIB în anul 2019. Comisia Europeană urmează să reevalueze în această lună situaţia bugetară a României pe baza informaţiilor transmise prin Programul de Convergenţă şi ne aşteptăm la o analiză pozitivă din partea acesteia, iar recomandările specifice de ţară din acest an să reflecte obiectivele noastre de politici economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro