Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Ministerul Finanţelor propune crearea cadrului general pentru înfiinţarea băncilor naţionale de dezvoltare

I.D.
Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor propune crearea cadrului general pentru înfiinţarea băncilor naţionale de dezvoltare

Ministerul Finanţelor a anunţat, vineri, că a elaborat un proiect de act normativ, lansat în dezbatere publică, care ar reglementa condiţiile generale de înfiinţare şi funcţionare a băncilor naţionale de dezvoltare, cu rol în " abordarea directă a disfuncţionalităţilor pieţei financiare".

Acestea sunt constituite şi funcţionează ca instituţii de credit conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului şi ale Regulamentului UE nr. 575/2013, ale reglementărilor emise de Banca Naţională a României în aplicarea acestora, precum si ale altor acte normative aplicabile.

"Scopul creării băncilor naţionale de dezvoltare în România este abordarea directă a disfuncţionalităţilor pieţei financiare şi a decalajelor de finanţare, în baza unei analize independente ex-ante, în scopul atenuării şi reducerii lor prin desfăşurarea de activităţi de dezvoltare, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene aplicabilă şi cu actul constitutiv al fiecărei bănci de dezvoltare", se arată în comunicat.

Băncile de dezvoltare acordă finanţare în condiţii de piaţă şi acţionează complementar cu instituţiile de credit în scopul remedierii deficitului de finanţare şi disfuncţionalităţilor pieţei financiare, potrivit ministerului. Potrivit proiectului, scopul acestora este "sprijinirea antreprenoriatului, dezvoltarea socio-economică şi regională în România prin promovarea investiţiilor şi facilitarea accesului la finanţare pentru beneficiarii eligibili".

Băncile vor fi constituite ca societăţi pe acţiuni ale căror condiţii de organizare şi funcţionare se stabilesc prin actul constitutiv elaborat în conformitate cu prevederile Legii societăţilor nr. 31/1990. Băncile de dezvoltare sunt deţinute în întregime, în mod direct, pe toată durata de funcţionare, de către statul român, prin Ministerul Finanţelor.

Capitalul social se asigură din bugetul de stat şi/sau din veniturile rezultate din privatizare înregistrate în contul Trezoreriei Statului. Sumele pentru constituirea sau majorarea capitalului social, precum şi condiţiile de finanţare prin instrumentele menţionate se aprobă prin hotărâre de Guvern.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Pe langa multele MINCIUNI pe care le-ati prezentat in Programul de Campanie electorala..ca o sa infiintati FSDI si ati afirmat ca veti capitaliza CEC/Eximbank cu 0.5 miliarde Euro si ca scopul era de aceeasi speta pe care-l invocati acum....sprijinirea antreprenoriatului., Nu ati facut nimic. Iar acum veniti cu alta MINCIUNA...Doamne ..doamne ..cata neseriozitate...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Gata ne-am linistit! Statul se preface din nou ca sprijina antreprenorii. In realitate Statul Roman este profund anti orice initiativa antreprenoriala. Sa vezi de acum incolo autostrazi verzi pe pereti, credite pentru firme verzi pe pereti....

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS