MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE:A fost semnat contractul de 1,35 miliarde lei pentru reţeaua de apă din judeţul Hunedoara

V.G.
Fonduri Europene / 23 august

A fost semnat contractul de 1,35 miliarde lei pentru reţeaua de apă din judeţul Hunedoara

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat astăzi că a fost semnat contractul de 1,35 miliarde lei pentru reţeaua de apă - canal din judeţul Hunedoara, proiect finanţat cu fonduri europene. Contractul va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrativ - teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate, potrivit News.ro.

"Contractul pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, semnat astăzi, va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrativ - teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate. Prin investiţiile cuprinse în acest proiect se continuă procesul de extindere şi de reabilitare ale infrastructurii de apă şi apă uzată realizate în perioada 2007-2013 şi se propun investiţii în extinderea/înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale din judeţul Hunedoara", anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Astfel, reţeaua de distribuţie a apei potabile din zonă se va extinde cu 143,1 Km şi alţi 91,9 km din această reţea vor fi reabilitaţi, iar la reţeaua de canalizare se vor adăuga 19,2 Km şi se vor reabilita alţi 26 km. 151.000 de locuitori din judeţul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă şi aproape 21.000 locuitori vor beneficia de îmbunătăţirea serviciilor de canalizare.

"Continuăm finanţările pentru proiectele de apă - canal din ţară, investiţii esenţiale pentru calitatea vieţii din comunităţile României. 3,54 miliarde de euro din Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă vor fi alocate în perioada 2021 - 2027 proiectelor de infrastructură de apă şi apă uzată, iar acest buget reprezintă o oportunitate uriaşă mai ales pentru zonele rurale ale României, unde accesul redus la aceste servicii afectează nu doar viaţa de zi cu zi a oamenilor, dar şi dezvoltarea economică", a subliniat ministrul Marcel Boloş.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 miliarde de lei, iar acesta va fi transmis prin sistemul electronic SFC către Comisia Europeana in vederea aprobării, ulterior finalizării procesului de evaluare a proiectului conform regulilor Programului Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD).

PODD a fost transmis Comisiei Europene în data de 8 iunie şi urmează a fi aprobat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro