Ministerul Mediului construieşte şapte noi platforme pentru gunoiul de grajd

S.B.
Miscellanea /

Ministerul Mediului construieşte şapte noi platforme pentru gunoiul de grajd

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunţat azi că va demara noi investiţii în domeniul gospodăririi gunoiul de grajd, astfel că vor fi construite şapte noi platforme pentru gunoiul de grajd şi pentru o staţie de compostare. Secretarul de stat Leonard Achiriloaei spune că o mare parte din locuitorii comunelor româneşti încă folosesc pentru băut şi gătit apa din fântână, prima afectată de poluarearea cu nitraţii din surse agricole, informează news.ro.

"Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregăteşte demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd şi pentru o staţie de compostare. Comunele beneficiare sunt: Mica, Luna, Dăbâca, Recea Cristur - judeţul Cluj, Drăguşeni - judeţul Iaşi, Valea Nucarilor - judeţul Tulcea, Timişeşti - judeţul Neamţ. Staţia de compostare va fi construită în comuna Jegălia - judeţul Călăraşi", arată ministerul într-un comunicat.

MMAP, prin Proiectul "Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi" (CIPN), demarează, la final de octombrie 2020, procedura privind licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de construcţii care continuă dezvoltarea infrastructurii de gospodărire a gunoiului de grajd. Până la ora actuală, în cadrul Finanţării Adiţionale a Proiectului CIPN, au fost lansate 59 de investiţii, la care se adaugă acestea 8, alte 20 urmând a fi lansate în perioada următoare. Finanţarea este asigurată de Guvernul României, dintr-un împrumut de la Banca Mondială.

"Numărul foarte mare de ferme mici şi gospodării care cresc animale (peste 3 milioane în România) face ca sistemul comunal de gestionare a gunoiului de grajd să fie cea mai eficientă soluţie, atât pentru combaterea poluării cu nitraţi a apelor subterane, cât şi pentru economiile pe care le generează în bugetul fermierilor. Crescătorii de animale care au încheiate contracte cu UAT-urile beneficiare şi care fac dovada predării gunoiului de grajd la platforma comunală, sunt consideraţi de către APIA şi AFIR ca fiind conformi din punct de vedere al capacităţilor de stocare pentru bălegar, nemaifiind obligaţi să investească în platforme individuale", precizează ministerul, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

26 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5042
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4621
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7471

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie