Ministerul Muncii: 511 petiţii privind hărţuirea sau discriminarea la locul de muncă, înregistrate în 202

S.B.
Miscellanea / 28 martie

Ministerul Muncii: 511 petiţii privind hărţuirea sau discriminarea la locul de muncă, înregistrate în 202

Ministerul Muncii anunţă că, în anul 2023, au fost înregistrate la Inspecţia Muncii 511 petiţii privind hărţuirea sau discriminarea la locul de muncă, faţă de 137 înregistrate în 2014, informează news.ro.

Legea privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a fost promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis. "Angajaţii au dreptul să lucreze într-un mediu în care să fie respectaţi indiferent de sex, rasă, etnie sau orientare politică", a transmis ministrul Muncii, Somina Bucura Oprescu.

"Conform datelor furnizate de Inspecţia Muncii, în anul 2023 au fost înregistrate 511 petiţii privind hărţuirea sau discriminarea la locul de muncă. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 41 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor fiind de 18.000 de lei. Ca o comparaţie, în urmă cu 10 ani, respectiv în anul 2014, erau înregistrate doar 137 de sesizări", a transmis, joi seară, Ministerul Muncii.

Instituţia precizează că noţiunea de "violenţă şi hărţuire" acoperă, printre altele, abuzul fizic, abuzul verbal, hărţuirea şi mobbingul, hărţuirea sexuală, ameninţările şi urmărirea sau supravegherea.

"Noul cadru legal protejează atât angajaţii cât şi persoanele care lucrează indiferent de statutul lor contractual, persoanele aflate în perioada de formare, inclusiv stagiarii şi ucenicii, lucrătorii cărora le-a încetat raportul de muncă, voluntarii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi cele care au depus cereri pentru ocuparea unui loc de muncă, precum şi persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilităţile unui angajator", au mai transmis oficialii Ministerului Muncii.

"Angajaţii au dreptul să lucreze într-un mediu în care să fie respectaţi indiferent de sex, rasă, etnie sau orientare politică. Observăm că sunt tot mai multe sesizări pentru hărţuire. Este nevoie ca măsurile să fie ferme, dar proporţionale cu gravitatea acestor abateri. Legea promulgată astăzi vine să creeze condiţiile pentru un mediu de lucru în care angajaţilor să li se respecte demnitatea", a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a fost promulgată joi. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională, pe 4 martie 2024.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multi directori isi hartuiesc in fel si chip amgajatii. Daca ripostezi te sanctioneaza tot pe tine...Este o gasca a celor in functii care ii streseaza si ii trateaza nedemn pe angajati.Mai multe petitii poate ii mai potolesc. daca doresti sa afli caracterul unui om, da-i o functie. Sunt si colegi care le copiaza comportamentul. Acesti directori nu sunt apreciati deoarece fac parte din prostocratie. Mai mult nu acorda indemnizatiile de doctor celor meritocrati. S-a ajuns sa iti fie jena ca ai doctorat. Te umilesc numai din invidie pentru ca ei au fost numiti pe criterii de obedienta, servilism si nu pe alte criterii. Sunt rare exceptiile. Sistem care isi propune sa streaga orice urma de demnitate umana...a subordonatilor. Mai rau decat in armata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb