Ministerul Muncii: Încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi vor fi finanţate prin PNRR

F.D.
Miscellanea / 9 ianuarie

Ministerul Muncii: Încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi vor fi finanţate prin PNRR

Ministerul Muncii anunţă marţi că încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR cu aproximativ 21 de milioane de euro, pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială. Investiţii vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate", a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, relatează News.ro.

"Încă 40 de centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR cu 104.127.264 de lei (aproximativ 21 de milioane euro)pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială", anunţă ministerul Muncii într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministerului, "noile proiecte vor duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru încă 5.600 de beneficiari".

"Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a axelor de finanţare prin PNRR, în total, sunt finanţate 105 centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi, cu o valoare totală de 50.150.000 de euro, şi 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86.000.000 euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniţi prin aceste măsuri depăşeşte 11.000 de persoane", a precizat Ministerul Muncii. Instituţia menţionează că evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României unde au fost prezenţi reprezentanţii comunităţilor locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.

"Proiectele au ca obiectiv construirea unor spaţii de servicii de asistenţă şi recuperare, precum şi renovarea şi reabilitarea unora existente. Investiţii vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate", a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privaţi. Scopul întregului demers este îmbunătăţirea calităţii vieţii şi incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi şi a vârstnicilor, parte importantă a reformei serviciilor de asistenţă socială pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a iniţiat-o.

"Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), în calitate de coordonator de reformă şi/sau investiţii şi de beneficiar al reformelor/investiţiilor în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, are responsabilitatea gestionarii a trei apeluri de proiecte aferente componentei C13 - Reforme sociale, specifice Investiţiei 2 - Reabilitarea, renovarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, ţintele 395 şi 396 şi pentru care a redeschis apelurile, respectiv Investiţiei 4 - Dezvoltarea unei reţele de centre de îngrijire de zi şi de reabilitare pentru persoane vârstnice, ţinta 400", mai arată ministerul.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb