Ministerul Muncii: România înregistrează un record absolut al numărului de contracte de muncă

S.B.
Miscellanea / 18 ianuarie

Ministerul Muncii: România înregistrează un record absolut al numărului de contracte de muncă

Ministerul Muncii anunţă, joi, că, în anul 2023, numărul mediu de contracte de muncă înregistrate în REVISAL a depăşit 6,7 milioane, fiind în ţară 5,7 milioane de angajaţi, informează news.ro.

Cele mai multe contracte noi s-au înregistrat în domeniul comerţului cu amânuntul.

"Anul 2023 se încheie cu două recorduri, atât în privinţa numărului mediu de salariaţi cât şi în privinţa numărului de contracte individuale de muncă. Numărul mediu de contracte de muncă a fost, în 2023, de 6.725.745, cu aproape un milion în plus faţă de 2013, când numărul acestora a fost de 5.747.294", a transmis, joi, Ministerul Muncii.

Sursa citată a precizat că numărul mediu de salariaţi a fost, în 2023, de 5.747.294, cu peste 600.000 în plus faţă de 2013, când numărul acestora a fost de 5.118.774.

Potrivit datelor transmise de oficialii ministerului, doar în ultimul an, numărul mediu de contracte de muncă active a crescut cu 63.169 faţă de 2022, fiind cea mai bună evoluţie din ultimii 5 ani. De asemenea, numărul mediu de salariaţi este cu 90.764 mai mare faţă de 2022.

"Este o dinamiă ce ne arată că piaţa muncii din România este din ce în ce mai atractivă. Cu cât reuşim să avem politici de ocupare mai eficiente şi cu cât combatem mai bine munca nedeclarată, cu atât avem banii necesari pentru creşterea pensiilor românilor. De aceea, Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Ocupare a Forţei de Muncă au roluri esenţiale. Nu ne oprim aici, vrem ca salariaţii să aibă un nivel de specializare şi mai ridicat, la nivelul solicitat de către angajatori. În felul acesta şi veniturile salariale urmează să crească", a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Potrivit Ministerului Muncii, cele mai multe contracte noi de muncă din ultimul an au fost încheiate în domeniul comerţului cu ridicata si cu amănuntul şi repararea autovehiculelor si motocicletelor. În aceste domenii sunt înregistrate 409.827 de noi contracte de muncă, iar în domeniul construcţiilor, 379.499.

Cele mai multe contracte de muncă noi, în 2023, s-au înregistrat în Bucureşti (543.589) şi în judeţele Ilfov (128.795), Cluj (113.631) şi Constanţa (101.299).

Ministerul precizează că statisticile au fost realizate pe baza informaţiilor din REVISAL în care nu sunt înscrişi angajaţii din apărare, ordine publică, magistratură şi funcţionarii publici.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Mai avem pana la recordul de 9 mil si cv… din vremea lui Nicu.

  s c c r e r 

  1. siii oricum nu am depasit cu mult nici varful din 2007 nici crashul din 2012-2013-2014….

   practic de 20 si cv de ani ne chinuim sa adaugam 1 milion de locuri munca si in rest ciordeala cat cuprinde si desproprietariri prin executari cat cuprinde in specula bancara… 

   s c c r e t 

   Gresesti. Pe vremea aia, oamenii aveau doar un singur contract de munca.

   Acum pentru multi este cam obisnuit sa aiba doua: unul pe contract individual de munca, altul pe PFA. Altii mai fac si uber/taxi in timpul liber... alt contract.... 

   azi e “productie” artificial declarata in sus cand piata reala la pas arata corceala si degradare sociala ca volum din piata; pe vremea lui nicu 1 muncea la foc automat si simultan si piata arata in inoire constanta ca volum din piata… pana la dobanzile tavan dulari si crasul aferent unde am platit mai mukt si am consumta mai putin .

   azi avem batranet cu duiumul… rata de participare in munca e imbatranita ceea ce reflecta si productivitatea (neproductivitatea) reala din piata…cu consumul aferent din bugetul de stat care inseamna real din net income a tarii… adica a celor ce produc muncesc. 

   s c c r e t 

  Ce ii facem Hunedoarei?!

  Tot “intreb” pe aici si nu vad un raspuns… 

  Ne facem ca se face cand nu prea se face acolo unde tre sa se faca ca sa nu se faca. 

  s c c r e t 

  contracte part time, full time, inalta calificare, zilieri...asa la comun prea putin are importanta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb