Abonament gratuit

Ministerul Transporturilor - investiţie de peste 64 milioane lei în dezvoltarea Portului Tulcea

M.A.
Miscellanea /

Ministerul Transporturilor - investiţie de peste 64 milioane lei în dezvoltarea Portului Tulcea

Ministerul Transporturilor vrea să investească 64,24 milioane lei, inclusiv TVA, bani europeni, în dezvoltarea Portului Tulcea, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai investiţiei publicat pe site-ul ministerului.

"Prin realizarea lucrărilor se vor crea premisele pentru atragerea de investiţii private în Portul Tulcea şi creşterea traficului de mărfuri derulat prin port. Operarea navelor se va face în condiţii de siguranţă şi eficienţă", arată nota de fundamentare, înformează News.ro.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiţii "Dezvoltarea Portului Tulcea - Etapa I" se vor putea accesa fonduri europene nerambursabile, disponibile prin POIM 2014 - 2020, spun autorii proiectului.

Pentru modernizarea portului, Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" Galaţi (APDM) a realizat un studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Dezvoltarea Portului Tulcea - Etapa I".

"Din studiul de fezabilitate au rezultat următoarele lucrări principale necesare a se realiza în Portul Tulcea: Portul Industrial: reabilitarea danei maritime existente; prelungirea danei maritime spre aval cu 100 m, în dreptul danei fluviale existente; realizarea unui teritoriu portuar nou de circa 4.000 mp (100 m x 40 m) în spatele prelungirii danei maritime; realizarea infrastructurii căii de rulare cu ecartament de 10,875 m pentru macaralele portic de 16tx32m sau alte echipamente de cheu; relocarea şi reabilitarea reţelei de alimentare cu energie electrică; realizarea lucrărilor (tablouri electrice şi hidranţi de cheu) pentru deservirea navelor acostate; realizarea unei reţele de colectare a apelor menajere cu staţie de epurare; reţea de canalizare pluvială; montare hidranţi pentru alimentarea cu apă a navelor; realizarea dragajelor în zonele colmatate", se menţionează în documentul citat.

Pentru portul comercial, au rezultat ca lucrări necesare: realizarea de cheuri verticale; realizarea unei file de rulare macarale portuare; reabilitarea şi reconfigurarea reţelei de alimentare cu energie electrică şi prevederea de tablouri electrice pentru alimentare nave; montarea la dane a unor hidranţi pentru alimentarea cu apă a navelor; realizarea canalizării pluviale magistrale; reabilitarea drumului de acces auto în port; realizarea dragajelor în faţa cheului.

Obiectivul de investiţii "Dezvoltarea Portului Tulcea - Etapa I" este inclus în Master Planul General de Transport al României şi este prevăzut la finanţare în perioada 2014 - 2020.

Portul Tulcea este unul dintre principalele porturi de pe sectorul maritim al Dunării şi este inclus în reţeaua de transport de interes european (TEN-T). Portul Tulcea dispune de patru amplasamente aflate în administrarea APDM: portul industrial, portul comercial, dana AMIC balastieră şi portul Marina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie