Antibiotice Iaşi

Ministerului Economiei anunţă lansarea Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România

S.B.
Miscellanea / 27 octombrie 2020

Ministerului Economiei anunţă lansarea Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat azi lansarea oficială a Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România, care cuprinde peste 160 de lăcaşuri de cult din judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Suceava, Neamţ şi Mehedinţi, informează news.ro.

"Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România a fost lansată oficial marti, 27 octombrie, în cadrul evenimentului 'Protejarea şi valorificarea cultural turistică a monumentului istoric Biserica de lemn din Valea Crişului, Bihor', organizat de către Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crişului şi Episcopia Ortodoxă a Oradiei, cu sprijinul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, proiect cofinanţat de Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului - Timbrul Monumentelor Istorice", arată ministerul.

Ruta cuprinde, astfel, 10 lăcaşuri de cult din judeţul Bihor, 13 din judeţul Cluj, peste 100 de biserici de lemn şi mănăstiri din judeţul Maramureş, 10 din judeţul Satu Mare, 16 din judeţul Suceava, totodată, alte 16 din judeţul Neamţ şi nu în ultimul rând, încă 2 biserici de lemn din judeţul Mehedinţi. Aceasta rămâne deschisă şi altor judeţe care doresc să promoveze patrimoniul antropic deţinut, precizează ministerul.

"Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România, recunoscută de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, poate fi descrisă ca o călătorie în timp, de-a lungul a sute de ani de istorie. Obiectivele turistice cuprinse în rută evidenţiază esenţa spiritului românesc comunitar şi a creativităţii sale artistice, regăsită în bagajul decorativ, pictural şi conceptual. Pe parcursul călătoriei turiştii vor avea posibilitatea de a cunoaşte tradiţii străvechi, care spun povestea geniului popular românesc şi al unităţii neamului", mai arată ministerul.

Obiectivele turistice regăsite în Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România vor oferi celor care le vizitează posibilitatea de a învăţa, de a trăi şi de a lua parte la o experienţă semnificativă, antrenantă şi memorabilă, care poate fi personalizată în funcţie de interesele fiecăruia. Acest fapt este datorat diversităţii patrimoniului antropic şi natural, legendelor, gastronomiei locale, dar şi posibilităţii de a desfăşura o serie de activităţi, precum turismul cultural, speologic sau de aventură, spun reprezentanţii ministerului, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bine ca arezolvat toate celelalte problemute pe care le avea in agenda zilnica si acum a venit randul acestei propuneri!

    felicitari, ce sa zic!

    face tot banul,,, 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro