Miniştrii de Finanţe din G20 susţin impozitul minim pentru corporaţii convenit de OCDE

G.B
Internaţional / 14 octombrie

sursa foto: Twitter

sursa foto: Twitter

Miniştrii de Finanţe din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au susţinut ieri acordul global de reformare a impozitării corporaţiilor şi s-au angajat să menţină sprijinul fiscal pentru economiilor lor, urmărind în acelaşi timp cu atenţie inflaţia, transmite Reuters, citată de News.ro.

Miniştrii şi guvernatorii băncilor centrale au mai afirmat într-un comunicat publicat după o întâlnire la Washington că FMI ar trebui să înfiinţeze un nou fond pentru a distribui fondurile de 650 de miliarde de dolari atrase recent de instituţia financiară către ţările vulnerabile.

Participanţii au subliniat în comunicat că redresarea economică "rămâne foarte divergentă între ţări şi în cadrul acestora" şi că este vulnerabilă la noile variante de Covid-19 şi la ritmul inegal al vaccinărilor.

"Vom continua să susţinem redresarea, evitând retragerea prematură a măsurilor de sprijin, dar menţinând în acelaşi timp stabilitatea financiară şi sustenabilitatea fiscală pe termen lung, protejând-o de riscurile de scădere şi influenţele negative", au afirmat liderii financiari.

În privinţa presiunilor inflaţioniste generate de blocajele şi lipsurile din lanţurile de aprovizionare, în timp ce economiile încearcă să revină la normal, liderii au spus că băncile centrale "monitorizează foarte atent actuala dinamică a preţurilor".

"Vor acţiona aşa cum va fi nevoie pentru a-şi respecta mandatele, inclusiv stabilitatea preţurilor, urmărind presiunile inflaţioniste dacă sunt tranzitorii şi rămânând dedicate să îşi comunice clar politicile", se arată în comunicatul G20.

Participanţii s-au mai angajat să combată lipsa mijloacelor de combatere a pandemiei de Covid-19 în ţările cu venituri mici şi medii, în următoarele luni, inclusiv vaccinuri, tratamente şi diagnostice.

Liderii G20 s-au întâlnit la Washington pe marginea reuniunilor anuale ale FMI şi Băncii Mondiale, care au loc la câteva zile după ce 136 de ţări au convenit să adopte un impozit corporativ minim de 15% şi să relocheze parţial drepturile de impozitare a marilor corporaţii în ţările unde vând produse şi servicii.

Liderii G20 au susţinut acordul convenit în cadrul OCDE şi au cerut dezvoltarea rapidă a unor reguli model pentru a ghida implementarea acordului de către ţări şi a asigura intrarea în vigoare a acordului la nivel global în 2023.

Decizia finală privind acest impozit se va lua la sfârşitul acestei luni, la summitul G20 care va avea loc la Roma, Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro