Miniştrii de Finanţe din G7 vor susţine prelungirea moratoriului plăţii datoriilor ţărilor sărace

J.P.
Miscellanea /

Miniştrii de Finanţe din G7 vor susţine prelungirea moratoriului plăţii datoriilor ţărilor sărace

Miniştrii de Finanţe din G7 ar urma să anunţe vineri că sprijină prelungirea unui program destinat suspendării plăţii datoriilor, în ideea de a ajuta cele mai sărace ţări să facă faţă pandemiei de coronavirus, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Vineri este programată o videoconferinţă a miniştrilor de Finanţe din SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada, ocazie cu care se va discuta evoluţia economiei mondiale şi impactul noului coronavirus care a afectat aproape 32 de milioane de persoane din întreaga lume şi a provocat aproximativ 977.000 de decese.

Deşi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a pledat în favoarea prelungirii cu un an, până în 2021, a termenului limită pentru programul de suspendare a plăţii datoriilor, sursele citate de Reuters susţin că cel mai probabil miniştrii de Finanţe din G7 vor sprijini doar o prelungire iniţială cu şase luni.

"Există un sprijin pentru o prelungire cu şase luni şi va avea loc o discuţie cu privire la chestiune mai amplă a restructurării datoriilor", a declarat una dintre surse.

Sprijinul exprimat de miniştrii de Finanţe din G7 pentru o prelungire a moratoriului datoriilor, până în luna iunie 2021, ar facilita luarea unei decizii de către Grupul G20. Miniştrii de Finanţe din G20 urmează să se reunească în data de 14 octombrie însă cel mai probabil decizia cu privire la prelungirea moratoriului datoriilor va fi adoptată în mod oficial de liderii G20 la summitul lor din noiembrie.

Sursele citate de Reuters susţin că la videoconferinţa de vineri, miniştri de Finanţe din G7 ar urma să discute şi despre sustenabilitatea pe termen lung a datoriilor ţărilor sărace care se luptau cu un grad ridicat de îndatorare înainte de şocul provocat de pandemie. Aceste discuţii reflectă o creştere a gradului de conştientizare în sânul comunităţii internaţionale că unele ţări ar putea avea nevoie de o restructurare a datoriilor lor, a adăugat sursa.

Potrivit unui program, denumit Debt Service Suspension Initiative (DSSI), marile economii ale lumii din G20 au convenit în luna aprilie să ofere un moratoriu la plata datoriilor pentru 73 din cele mai sărace ţări ale lumii până la finele anului. Recent preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass a apreciat că deşi iniţiativa G20 este un bun punct de plecare, este nevoie de soluţii mai ample şi de durată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro