Miniştrii europeni de Finanţe vor reformarea regulilor fiscale din UE până la sfârşitul anului

F.D.
Internaţional / 16 septembrie

Miniştrii europeni de Finanţe vor reformarea regulilor fiscale din UE până la sfârşitul anului

Miniştrii europeni de Finanţe au susţinut sâmbătă un calendar care prevede reformarea regulilor fiscale din UE până la sfârşitul anului, deoarece încearcă să echilibreze reducerile datoriilor cu investiţii adaptate la necesităţile fiecărei ţări, relatează News.ro.

"Poate fi o provocare, dar... preşedinţia spaniolă se angajează să respecte acest interval de timp şi chiar astăzi am schiţat modalitatea să o facem, "camino" fiscal", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, într-o conferinţă de presă.

Dombrovskis se referea la "camino de Santiago" sau drumul Sfântului Iacob, un celebru pelerinaj catolic la altarul apostolului Iacov din catedrala Santiago de Compostela, oraşul din nord-vestul Spaniei în care au avut loc discuţiile.

Normele fiscale ale UE susţin valoarea monedei euro utilizate de 20 de ţări şi stabilesc o limită a deficitelor bugetare de 3% din PIB şi o limită a datoriei publice de 60% din PIB.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor UE depăşesc aceste limite, deoarece doi ani de pandemie de COVID-19 şi criza preţurilor energiei au necesitat ambele cheltuieli guvernamentale masive.

În consecinţă, Comisia şi guvernele UE discută modificări ale cadrului care ar ţine cont de diferenţele mari de nivel al datoriei şi de creşterea economică între ţările UE, garantând în acelaşi timp egalitatea de tratament.

Principala confruntare este între Germania, care vrea criterii de referinţă anuale de reducere a datoriilor, care să fie aceleaşi pentru toţi, şi Franţa, care consideră că modalităţile de reducere a datoriilor negociate individual sunt calea de urmat şi că politicile unice nu funcţionează.

La complexitatea discuţiilor se adaugă nevoia de a oferi stimulente guvernelor pentru a investi în tranziţia verde şi digitală a economiilor lor şi nevoia de cheltuieli mari pentru apărare după invazia Rusiei în Ucraina.

Ministrul spaniol de Finanţe Nadia Calvino a declarat că Spania, care deţine preşedinţia rotativă a UE până la sfârşitul anului, urmăreşte un acord iniţial la următoarea reuniune a miniştrilor de finanţe din octombrie, dar că ar putea fi necesare mai multe discuţii.

Ea a spus că 70% din textul noilor reguli a fost convenit în lucrări tehnice din timpul verii.

"Acum a venit momentul să căutăm un compromis, care va trebui să găsească echilibrul corect între căile durabile de reducere a datoriilor şi asigurarea spaţiului fiscal necesar pentru investiţii, precum şi stimulente pentru reforme structurale", a spus Calvino.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb