Ministrul Agriculturii - întâlnire cu asociaţiile de fermieri pe tema importului cerealelor din Ucraina

T.B.
Politică / 18 septembrie

Ministrul Agriculturii - întâlnire cu asociaţiile de fermieri pe tema importului cerealelor din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că, luni, de la ora 18,00, se va întâlni cu asociaţiile de fermieri pe tema importului cerealelor din Ucraina şi a dat asigurări că începând cu data de 15 septembrie "nu a intrat niciun bob" în România şi nu vor intra cereale nici în următoarele 30 de zile, conform agerpres.ro.

"Am avut o discuţie în cadrul Biroului Politic Naţional. În jurul orei 18,00 am convocat toate asociaţiile de fermieri. Pot să vă asigur că în România, începând din data de vineri, nu a intrat un bob prin vămile din România şi noi suntem pregătiţi, avem actul pregătit, aşteptăm şi deciziile care vor veni din partea Ucrainei şi vă asigur că vom lua cele mai bune decizii pentru fermierii români", a declarat ministrul, la finalul unei şedinţe a conducerii PSD.

El a amintit că, pentru o perioadă de 30 de zile, trebuie să se realizeze acele licenţe de import, care trebuie discutate cu fiecare ţară în parte, din cele cinci afectate de război, iar Ucraina trebuie să vină cu un plan de măsuri.

"Aşa cum a spus şi Comisia Europeană, în cazul în care nu vor veni cu planul de măsuri şi cu licenţierea pentru produsele agricole - vorbim de cele patru: porumb, grâu, rapiţă, orz - Comisia (Europeană - n.r.) a spus că va interzice importul până pe 31 decembrie. Aşteptăm 30 de zile să vină cu acel plan de măsuri. (...) În cele 30 de zile nu va intra niciun bob pe teritoriul României. Nu le-am dat noi termen limită. În 72 de ore aveau de venit cu planul de măsuri şi în 30 de zile trebuie să discute cu fiecare stat pentru licenţele de export, în toate cele cinci state ale Uniunii Europene", a explicat Florin Barbu.

Întrebat dacă tranzitul cerealelor se va face în continuare, el a reafirmat sprijinul ţării noastre în acest sens.

"Sigur, sprijinim în continuare, tranzitul se poate face, întotdeauna am sprijinit şi vom sprijini Ucraina pe parte de tranzit. Pot să vă asigur că exportul de cereale al fermierilor români este în regulă, s-au exportat cereale şi în momentul de faţă avem în Portul Constanţa dane care sunt destinate exportului cerealelor fermierilor români. (...) Aşteptăm acest plan de măsuri, asta înseamnă că la orele 24,00 va expira acest plan, dacă nu va fi transmis, şi să fiţi siguri că în discuţiile pe care le voi avea, la ora 18,00, cu asociaţiile fermierilor din vegetal îi vom asigura şi îi vom proteja, pentru că suntem pregătiţi în orice moment să le protejăm munca şi cerealele pe care le-au produs în România", a subliniat ministrul Agriculturii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vă rugăm,falimentați agricultorii români.Ukrainienii sunt frații noștri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb