Ministrul Apărării afirmă că va continua înzestrarea cu tehnică modernă a Armatei Române

S.B.
Politică / 6 ianuarie 2023

Ministrul Apărării afirmă că va continua înzestrarea cu tehnică modernă a Armatei Române

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă că se vor face eforturi pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, în condiţiile creşterii bugetului Apărării pentru acest an la 2,5 la sută din PIB, şi că se doreşte găsirea unor soluţii cât mai rapide pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare, informează news.ro.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au făcut, vineri, vizite de informare în garnizoanele Buzău şi Focşani.

Potrivit MApN, la Buzău, personalul şi echipa de conducere a Diviziei 2 Infanterie "Getica" au prezentat conducerii MApN condiţiile de muncă, infrastructura şi starea tehnicii din dotare, iar ministrul s-a interesat de modalităţile de îmbunătăţire a condiţiilor de instruire şi de angajarea deplină în procesul de instrucţie a noilor capacităţi tehnice.

În garnizoana Focşani, echipele de comandă ale brigăzilor 282 Blindată "Unirea Principatelor" şi 8 Rachete Operativ Tactice"Alexandru Ioan Cuza" au prezentat principalele misiuni şi activităţile planificate pentru perioada următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi sistemele de armament şi echipamente din dotare.

Totodată, conducerea MApN a vizitat expoziţii de tehnică şi facilităţi de instruire şi s-a întâlnit cu militari încadraţi în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS, precum şi cu cei care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard, ai căror colegi se află în prezent dislocaţi, pentru şase luni, în cadrul Grupului de Luptă al NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei.

Angel Tîlvăr s-a declarat impresionat de starea excelentă a unităţilor vizitate şi i-a felicitat pe militari pentru modul în care au executat misiunile în anul 2022. Ministrul a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, având în vedere creşterea bugetului apărării pentru acest an de la 2 la 2,5 la sută din PIB. De asemenea, el a arătat determinarea echipei de conducere a MApN de a găsi soluţii cât mai rapide pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării le-a mulţumit militarilor pentru excelenta colaborare cu celelalte structuri de forţe ale armatei şi cu partenerii din ţările aliate, în cadrul evenimentelor de instruire naţionale şi multinaţionale de anul trecut, subliniind că "anul 2023 va fi chiar mai important pentru pregătirea militarilor români cu tehnica nouă intrată în dotare". Generalul Daniel Petrescu a remarcat că "Poarta Focşanilor" este bine protejată de aceste importante brigăzi din structura de forţe a Armatei României.

În finalul vizitei, la Spitalul Militar de Urgenţă Focşani au avut loc discuţii cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente şi la programele de investiţii care ar putea fi implementate la instituţia medicală.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Investiti banii pt armament in industrializarea tarii,uite la Ucraina,toti le dau armament si nu sunt in nsto,sunt inarmati acum de 10 ori mai bine ca Ro!

  Capete patrate si aplecate de slugi,vorbesc de comandantii de carton,slugi umile ale norvegianului,sluga umila a lui biden! 

  1. citeste articolul inainte de a posta

   Cum le stii tu Gogule pe toate...

   Matale chiar esti...credincios, suspini dupa Tratatul de la Varsovia. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb