Ministrul Cercetării, întâlnire la Madrid cu omologul spaniol

F.D.
Politică / 8 mai

Ministrul Cercetării, întâlnire la Madrid cu omologul spaniol

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja a efectuat luni, o vizită de lucru la Madrid, având întâlniri cu vicepreşedinta guvernului spaniol şi ministra economiei şi transformării digitale, Nadia Calviño, însoţită de secretarii de stat ai ministerului, precum şi cu preşedinta Consiliului Superior de Cercetare Ştiinţifică, Eloisa del Pino. Agenda discuţiilor a vizat importanţa reglementării utilizării tehnologiilor emergente, dezvoltarea competenţelor digitale, exemple de succes în folosirea fondurilor europene pentru digitalizare, relaţiile UE-America Latină, poziţionarea UE în actualul scenariu geopolitic şi provocările securizării comunicaţiilor digitale prezente tot mai mult în schimburile economice şi în pieţele financiare, relatează News.ro.

Ministerul Cercetării a transmis, într-un comunicat de presă că, întâlnirea lui Sebastian Burduja cu vicepreşedinta Nadia Calviño a avut o conotaţie politică specială, având în vedere preluarea de către Spania a preşedinţiei la Consiliul UE în a doua parte a anului.

Vizita la Consiliul Superior de Cercetare Ştiinţifică a inclus şi o vizită a Institutului de Chimie Fizică Blas Cabrera şi a laboratorului de Rezonanta Magnetica Nucleara Manuel Rico.

"Cooperarea bilaterală cu Spania, în cadrul parteneriatului strategic care aniversează anul acesta un deceniu, este crucială pentru România Viitorului. Putem scurta drumul către viitor preluând bune practici testate deja aici în dezvoltarea competenţelor digitale pentru cetăţeni, extinderea rapidă a conectivităţii şi digitalizarea serviciilor publice, dar şi în transfer în economie a rezultatelor cercetării. Am găsit la Madrid parteneri serioşi şi deschişi, gata să sprijine eforturile României. Mulţumesc în mod special ambasadorului George Bologan şi echipei pentru profesionalism şi rezultate", a afirmat Sebastian Burduja, conform sursei citate.

Pe data de 7 mai la sediul Ambasadei de la Madrid a avut loc o întâlnire în format fizic şi online cu reprezentanţii comunităţii româneşti, în mare parte tineri, interesaţi de industriile viitorului şi programele de investiţii, dialogul având loc într-o manieră deschisă şi directă.

La rândul său, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a evidenţiat importanţa cooperării la nivel european. Unitatea şi solidaritatea demonstrate de România şi Spania au reconfirmat valoarea acţiunii comune, cu beneficii multiple pentru cetăţenii europeni, conchide sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb