MINISTRUL COMUNICAŢIILOR:"Companiile de utilităţi, din high-tech sau cluburile de fotbal ar aduce un plus de valoare pieţei de capital"

Adina Lateş
Companii / 07 martie 2016

Listarea pe Bursă a companiilor din high-tech, servicii şi utilităţi publice locale, agricultură sau a cluburilor de fotbal ar putea aduce plus valoare pieţei de capital din România, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

"Cred că România se poate diferenţia faţă de alte pieţe de capital prin prezenţa unor companii high-tech pe bursă. Companiile din agricultură şi cele din IT sunt legate într-un fel anume. România s-ar putea diferenţia şi prin atragerea de companii din agricultură. O mare atractivitate pentru piaţa de capital ar mai fi companiile de servicii şi utilităţi publice locale, cum ar fi cele de apă sau de electricitate. De asemenea, cluburile sportive s-ar mai putea finanţa prin piaţa de capital. Un nume sonor la cota bursei ar aduce un plus valoare. Un alt punct important pentru atragerea investitorilor străini este documentaţia în limba engleză. Sunt investitori care vor să investească, dar le este greu. Ar fi bine ca limba engleză să guverneze şi toate documentele în limba română să fie dublate în engleză", a precizat oficialul, potrivit Agerpres.

Ministrul Comunicaţiilor a subliniat, totodată că un lucru important este ca lumea să fie informată, la toate nivelurile, cum funcţionează piaţa de capital şi care sunt avantajele unei listări.

"Piaţa de capital este importantă pentru acest Guvern şi, în acelaşi timp, acest Guvern este important pentru piaţa de capital. Guvernul este unul puternic pentru că a fost învestit cu o largă majoritate parlamentară, iar asta înseamnă legitimitate. Relaţia cu Parlamentul este foarte bună. O să încercăm să convingem cât mai multe companii din acest domeniu să vină pe Bursă. Cel mai important lucru este să convingem lumea şi să se afle la toate nivelele despre cum funcţionează piaţa de capital şi care sunt avantajele. Din păcate, am întâlnit oameni cu studii şi bine poziţionaţi în companii care nu înţeleg piaţa de capital. Ar trebui să avem mai mult awareness pe acest domeniu", a afirmat Bostan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro