Ministrul culturii din Ucraina şi-a dat demisia

D.R.
Internaţional / 21 iulie 2023

Ministrul culturii din Ucraina şi-a dat demisia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ş-a îndemnat guvernul să ţină în frâu cheltuielile în timp de război, un apel care l-a făcut pe ministrul culturii, susţinător al unor proiecte ample şi costisitoare, să-şi ofere demisia, relatează news.ro.

"Într-o perioadă de război ca aceasta, cantitatea maximă de atenţie din partea statului şi, prin urmare, de resurse ale statului ar trebui să meargă către apărare", a declarat Zelenski. Zelenski i-a transmis lui Şmîhal să găsească finanţare alternativă pentru proiectele "care sunt cu adevărat necesare".

"Acest lucru este valabil pentru diverse domenii, inclusiv pentru cultură. Muzeele, centrele culturale, simbolurile, serialele de televiziune sunt importante, dar avem alte priorităţi", a adăugat preşedintele ucrainean.

Tkacenko a anunţat că şi-a prezentat demisia şi a precizat că rămâne împăcat cu proiectele sale. "Cultura pe timp de război este importantă, deoarece acest război nu se referă doar la teritoriu, ci şi la oameni - memoria, istoria, limba şi creativitatea noastră în ciuda războiului", a scris pe Telegram Tkacenko.

Înainte de a intra în politică (în partidul lui Zekenski), Tkacenko a condus grupul media din care face parte canalul de televiziune 1+1, cel care a difuzat serialul de comedie "Slujitorul poporului", care l-a făcut celebru pe Zelenski şi i-a inspirat, de altfel, numele partidului său.

"Finanţarea privată şi de stat pentru cultură în timp de război nu este mai puţin importantă decât pentru drone. Cultura este scutul pentru identitatea şi graniţele noastre", a punctat Tkacenko.

Tkacenko a promovat, de asemenea, un proiect, despre care a spus că este finanţat din fonduri private, pentru a înlocui stema din epoca sovietică de pe scutul statuii "Patria mamă", un monument cu înălţimea de 102 metri înfăţişând o femeie, care se află chiar în faţa muzeului dedicat celui de-al Doilea Război Mondial din oraş.Tkacenko a promovat, de asemenea, filme şi programe de televiziune legate de războiul împotriva Rusiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aici a fost problema insucceselor militare. La cultura. Abea acum Ucraina are drumul liber spre victorie. Slava Ucrainei!

    1. Inițial, am avut o tresărire. Credeam că Zelensky i-a reproșat ministrului culturii că nu inițiază legi în Parlamentul Ucrainei , care să recunoască drepturile minorităților de folosire a limbii materne , inclusiv a celei românești sau că nu s-a opus terorizării preoților ortodocși români. M-am liniștit însă repede . Era vorba de banii care susțin războiul, care oricum nu provin din Ucraina. Poate pentru Ucraina , cultura nu este o prioritate. Dacă se mai rămâne mult timp în logica războiului la un moment dat ne vom invecina cu Ucranystan, deloc frecventabil.

      Ucraina ramane pe veci nerecunoscatoare Romaniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb