MINISTRUL DEZVOLTĂRII:"În rândul experţilor pe securitate la incendiu s-a format o castă"

J.P.
Miscellanea / 18 martie

"În rândul experţilor pe securitate la incendiu s-a format o castă"

Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat, miercuri, că statul are un deficit mare de experţi tehnici pe diverse domenii, în special pe securitate la incendiu, unde există doar 41, şi construcţii. Acesta a precizat că din totalul de experţi tehnici, 572, peste 51% au peste 70 de ani. În ceea ce priveşte concursurile pentru ocuparea posturilor de experţi, Attila Cseke a spus că au fost organizate deficitar iar în rândul celor specializaţi pe securitatea la incendiu "s-a ajuns la o castă", relatează Digi24.

Ministrul a confirmat că nu sunt suficienţi experţi tehnici în construcţii şi protecţie la incendii care să verifice proiectele de construcţie. Sunt 25 de judeţe în care nu există experţi pe incendii.

"Este o problemă pe care o s-o rezolvăm. Avem în total 572 de experţi tehnici pe diverse domenii, din care doar 41 pe securitatea la incendiu.

Peste 51% din aceşti 572 de experţi au vârsta de peste 70 de ani şi încă 22% sunt cu vârsta între 60 şi 70 de ani. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că examene de intrare în acest corp al experţilor nu prea s-au organizat.

De exemplu, pe securitatea la incendiu în 2018 s-a organizat ultima dată. Organizarea acestui examen a fost mult mult mult deficitară, ca să mă exprim foarte reţinut. Comisia de examinare a candidaţilor la acest statut de expert era formată din experţii care sunt astăzi. Vom reface această procedură complet. S-a ajuns la o castă închisă în care numai noi 41 suntem. Dacă am 41 de experţi în 24 de judeţe, n-am niciun expert.

Pe partea de construcţii, toţi primarii şi autorităţile locale se plâng de acest lucru. Stau investiţiile pentru că nu pot fi expertizate, că nu avem oameni specialişti în acest domeniu.

Vom face un regulament şi o procedură transparentă în care ne obligăm să facem examenele de cel puţin două ori pe an, anul acesta până la sfârşitul lunii iulie, ca să respectăm nişte termene de transparenţă - 45 de zile înainte de examen, cu bibliografie pusă pe site, cu posibilitatea de a cunoaşte toată lumea cine doreşte să se pregătească pentru un asemenea examen.

Anul acesta ne axăm foarte mult pe securitatea la incendiu, pentru că aici este o nevoie extraordinar de mare.

Dacă s-ar perpetua aşa, am ajunge la un moment dat pe anumite domenii să nu mai avem deloc experţi", a declarat Attila Cseke la Digi24.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro