MINISTRUL ECONOMIEI: "Conflictul militar din Ucraina ne-a demonstrat că este necesară dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat între statele NATO şi UE"

G.D.
Politică / 4 mai

"Conflictul militar din Ucraina ne-a demonstrat că este necesară dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat între statele NATO şi UE"

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, astăzi, la sediul Electromagnetica Ploieşti, la semnarea memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, că operaţiunea militară de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung, notează News.ro.

Ministrul Economiei a afirmat că investiţiile în cercetare şi consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul securităţii naţionale şi companiile de stat pe de o parte, şi companiile private pe de altă parte deschid noi perspective pentru dezvoltarea României.

"Confilictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung" a mai spus Spătaru, precizând că semnarea acestui memorandum este un prim pas în dezvoltarea parteneriatului strategic pe termen lung între Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense.

"Mă aştept ca în scurt timp să avem o colaborare funcţională, un parcurs pe termen lung şi o strategie de dezvoltare a celor două companii care să vină în sprijinul strategiei de apărare a României dar deasemenea să vină în sprijinul poziţionării României ca furnizor strategic în Europa şi în mediul internaţional de echipament militar".

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi senatorul PSD, Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naţionale, participă la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploieşti

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Soluții și implementat z e r o

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro