MINISTRUL ECONOMIEI:"România participă activ la identificarea de soluţii pentru reducerea dependenţelor de produse critice"

G.B
Politică / 1 februarie

"România participă activ la identificarea de soluţii pentru reducerea dependenţelor de produse critice"

Ţara noastră este una dintre ţările UE care participă activ la identificarea de soluţii pentru reducerea dependenţelor de produse critice, a declarat astăzi Florin Spătaru, ministrul economiei, în cadrul reuniunii ministeriale informale a Consiliului UE Competitivitate COMPET, organizată de Preşedinţia Franceză a Consiliului Uniunii Europene la Lens, Franţa, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Întârzierile în lanţul de aprovizionare, cauzate de situaţia pandemică, în raport cu dependenţa de materii critice, ca de exemplu dependenţa de semiconductori, ne determină să ne concentrăm cu atât mai mult pe diversificarea surselor de aprovizionare cu materii prime critice. Consolidarea rezilienţei pieţei unice şi accelerarea dublei tranziţii sunt doar două dintre obiectivele cheie în procesul de reindustrializare a României. Politicile industriale vor viza un mecanism de adaptare a proceselor de productie şi, în acelaşi timp, vor încuraja revigorarea acelor segmente de industrie, aflate, astăzi, în eşalonul doi, în România", a subliniat Florin Spătaru.

Lucrările Consiliului COMPET i-a reunit, astăzi, pe cei 27 de miniştri ai industriei şi pieţei interne ai UE, la Lens, pentru a discuta despre modul în care Europa îşi poate consolida autonomia strategică prin identificarea şi reducerea vulnerabilităţilor care afectează regiunea. Reuniunea s-a concentrat pe asigurarea aprovizionării cu materii prime pentru industria europeană.

Potrivit sursei citate, în cadrul intervenţiei sale, Florin Spătaru, ministrul economiei, a vorbit şi despre necesitatea de a reduce decalajul economic dintre state. Ministrul a adăugat că obiectivele strategice trebuie implementate cu atenţie, astfel încât costurile şi impactul social să fie cât mai reduse. Proiecte importante de interes european comun (IPCEI) în domenii precum bateriile pentru vehicule electrice şi microelectronica reprezintă una dintre condiţiile esenţiale pentru realizarea unei digitalizări durabile şi că aceastea vor mobiliza eforturile de aplicare a tehnologiilor avansate în industriile de vârf - auto, tehnologii de comunicaţii, spaţiu, sănătate, apărare.

"România este alături de alte state membre, partener în cel de-al doilea IPCEI în domeniul microelectronicii. Lipsa semiconductorilor are consecinţe foarte grave asupra economiei, inclusiv asupra ratei de angajare, însă noua legislaţie europeană a cipurilor va creşte capacitatea de cercetare şi inovare în Europa şi va contribui la asigurarea leadershipului european în proiectare şi producţie. Îmi doresc ca alianţele care se formează la nivel european să fie cât mai incluzive, pentru a beneficia de expertiza şi capabilităţile fiecărui stat membru", a concluzionat ministrul economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro