Ministrul Educaţiei anunţă că anul şcolar 2021 - 2022 va începe cât mai aproape de normalitate

S.B.
Miscellanea / 31 martie

Ministrul Educaţiei anunţă că anul şcolar 2021 - 2022 va începe cât mai aproape de normalitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul şcolar viitor va începe "cât mai aproape de normalitate" şi că în acest an calendaristic vor avea loc concursuri pentru posturile de directori de şcoli, informează news.ro.

Întrebat cum vede deschiderea anului şcolar 2021 - 2022, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre nevoia de digitalizare a învăţământului.

"Cu începerea anului şcolar cât mai aproape de normalitate, înţelegând inclusiv acele schimbări care s-au în urma evidenţierii problemelor cronice ale sistemului de educaţie din România, în urma evideţierii nevoii de digitalizare a educaţiei. Deci mult mai bine pregătiţi din perspectiva respectării regulilor de protecţie pentru că oricât de optimişti vrem să fim, vor trebui respectate regulile sanitare şi în luna septembrie, fără doar şi poate. Mai pregătiţi din perspectiva digitalizării educaţiei, îmi place să cred că mai pregătiţi din perspectiva guvernanţei şcolilor", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, marţi seară.

Ministrul Educaţiei a explicat că obiectivul este ca în acest an calendaristic să fie organizate concursurile pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală.

"Oricum, obligaţia asumată este organizarea de concursuri pentru posturile de diractori, în toate şcolile din România, concursuri care să privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august. Dacă le vom putea organiza în luna august, atunci în septembrie vom avea conduceri noi şi profesioniste peste tot. Nu că n-ar fi acum profesioniste în multe locuri. Dacă, totuşi, situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice, organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii, în oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic", a mai declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro