MINISTRUL ENERGIEI:"Consumatorii vor plăti cel mai mic preţ pe care furnizorii de energie electrică îl oferă"

A.P.
Politică / 19 ianuarie

"Consumatorii vor plăti cel mai mic preţ pe care furnizorii de energie electrică îl oferă"

Consumatorii casnici de energie care nu au schimbat contractul vor plăti în următoarele şase luni preţul cel mai mic pe care îl oferă în piaţa concurenţială furnizorul lor a scris pe pagina personală de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Domnia sa a scris:" Consumatorul trebuie să fie în centrul liberalizării, NU furnizorul, aşa încât furnizorii trebuie să dea preţuri mai bune şi să se bată pe acesta.

Vineri, ANRE a pus în dezbatere modifcarea Ordinului, după ce a avut discuţii şi cu Consiliul Concurenţii, şi cu noi, şi cu furnizorii, şi a modificat acest Ordin: a prelungit perioada de schimbare a contractelor de la 30 la 180 de zile, şase luni, până pe 30 iunie, şi a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piaţa serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la preţul concurenţial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu.

Eu sunt uşor nemulţumit, că mi-aş fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligaţia să ofere preţul concurenţial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie preţul cel mai mic oferit cu obligaţie de preţ de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la preţul concurenţial, sau preţul concurenţial, ar fi fost mai explicit.

Am discutat cu ANRE-ul şi a spus că a discutat cu toţi cei patru furnizori şi s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor. Dacă asta se va întâmpla, atunci lucrurile sunt normale."

El a explicat procesul prin care va avea loc acest serviciu. Clientului îi vine acasă factura lună de lună la preţul cel mai mic al furnizorului - deci preţul de serviciu universal, discount, preţ final de plată, care e egal cu preţul concurenţial. El poate studia preţurile concurenţei timp de 6 luni. Mai mult, primeşte acasă o foaie şi poate opta să bifeze direct ce alege, fără să mai studieze piaţa timp de câteva luni .

Virgil Popescu a conchis prin a informa că, dacă pe durata a şase luni, clientul nu alege nimic, discountul dispare şi i se va oferi serviciul universal, care este mai scump.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu este adevarat!

    Facturile au sarit in termeni reali de cumparare! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro