MINISTRUL FAMILIEI, GABRIELA FIREA: "Cheia unei guvernări o reprezintă investiţiile, sprijinirea mediului de afaceri, măsurile sociale ţintite"

G.D.
Politică / 27 august 2022

"Cheia unei guvernări o reprezintă investiţiile, sprijinirea mediului de afaceri, măsurile sociale ţintite"

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prim-vicepreşedinte PSD Gabriela Firea, a spus astăzi, la o reuniune în localitatea 2 Mai, că cheia unei guvernări este alocarea de fonduri pentru investiţii, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi măsuri sociale ţintite, unde situaţia socială este gravă, complexă şi nu poate fi rezolvată "cât ai bate din palme", notează Agerpres.

"Aceasta este cheia unei guvernări, aceasta este cea mai importantă misiune a oricărei guvernări, să încercăm să alocăm fonduri atât pentru investiţii, să sprijinim mediul de afaceri, cel care alimentează practic bugetul naţional şi creează locurile de muncă, dar acolo unde situaţia socială este atât de gravă, deci complexă şi care nu poate fi rezolvată cât ai bate din palme, să vii cu măsuri sociale ţintite", a afirmat Gabriela Firea, la Universitatea Europeană de Vară PES activists România, eveniment desfăşurat la Căminul Cultural din localitatea 2 Mai - comuna Limanu.

Ministrul Familiei a subliniat că în România sunt copii care nu pot merge la şcoală din cauza sărăciei în care sunt familiile lor, eforturile făcute de guverne pentru sprijinirea acestora fiind insuficiente.

"Trebuie să recunoaştem, sunt realităţi, copiii nu mai merg la şcoală nu pentru că nu vor ei, că nu au drag de carte sau nu pentru că nu ar dori părinţii, familia, ci pentru că sunt la limita sărăciei. Nu au resurse financiare pentru rechizite, pentru îmbrăcăminte, pentru transport acolo unde şcoala este departe. S-au făcut eforturi consistente, într-adevăr, din partea tuturor autorităţilor publice locale, pentru a sprijini aceste familii care supravieţuiesc de pe o zi pe alta. S-au făcut, de asemenea, eforturi considerabile, în 30 de ani şi din partea guvernelor, dar se pare că nu îndeajuns. (...) Pachetul de proiecte pe care l-am amintit, Sprijin pentru România, precum şi primele măsuri sociale, cele pentru care de fapt am intrat la guvernare, a fost condiţia intrării PSD la guvernare", a spus Firea.

Potrivit acesteia, sprijinirea familiilor nevoiaşe nu trebuie considerată pomană electorală.

"Când vom ajunge şi noi în România să nu mai considerăm sprijinul, suportul, dorinţa de incluziune ca fiind pomeni, eventual pomeni electorale? Când vom face diferenţa între o familie care are un membru care se duce în ziua de alocaţie la birt şi consumă banii de alocaţie pentru alcool - şi, repet, sunt astfel de familii şi societatea trebuie să izoleze astfel de cazuri şi autorităţile trebuie să ia măsuri - şi majoritatea celorlaltor familii care de fapt depun eforturi susţinute pentru a îngriji copiii. (...) Este o diferenţă enormă între cei mai mulţi copii din mediul rural şi majoritatea copiilor din mediul urban", a afirmat ministrul Familiei.

Ea a menţionat că este "total de acord" cu "noua filosofie" de acordare a fondurilor din partea Uniunii Europene.

"Avem astfel de programe incipiente la Ministerul Familiei, în care sumele nu mai merg ţintit la familie sub formă de voucher sau de bani, ci ... acel copil are nevoie de alimente mai sănătoase, mai bune, se asigură alimentele; (...) are nevoie de cărţi, de rechizite, se asigură acestea. Are nevoie de transport, casa nu este încălzită, se asigură încălzirea locuinţei (...). Aceasta cred că este o filosofie socială mult mai sănătoasă, de a merge ţintit la nevoile copilului, adolescentului, tânărului", a spus Firea.

Ministrul Familiei a mai afirmat că există dezinteres din partea politicienilor privind realizarea acţiunilor concrete pentru sprijinirea tinerilor.

"Uneori, am impresia că vorbesc degeaba, că pe lângă acele probleme mari, grave, energie, mediu înconjurător, care se discută în întâlnirile politice, când ridic şi eu mâna să discut despre copii şi tineri, fiecare se uită la telefon, ce mesaje a mai primit, emailuri. Nu înţeleg de ce lumea nu vibrează la aceste probleme, pentru că mi se par cele mai importante. Şi vă spun, am avut neplăcuta surpriză ca în 6-7 luni de guvernare să observ un mare dezinteres în ceea ce priveşte acţiunile concrete, practice. (...) Dar ceea ce pot să vă promit este că nu ne lăsăm şi nu vom considera niciodată sprijinul pentru o familie vulnerabilă ca fiind o pomană. Nu este o pomană, asta înseamnă Uniunea Europeană (...), trebuie să avem grijă de fiecare în parte, să nu lăsăm pe nimeni în urmă", a susţinut Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Investitiile facute de calitia toxica pnl-psd-udmr-minoritati este aceea de a face angajari pe banda rurulanta in sistemul bugetar. Acest guvern ticalos face imprumuturi pe banda rulanta pt a plati pensii speciale si salarii la un sistem bugetar supradimensionat inpanat cu pile , amante , plagiatori ,detinatori de diplome cumparate. Cam astea sunt investitiile guvernului din care face parte habarnista firea . Seful guvernului este un plagiator dovfit iar iohannis ese un borfas lipsit de scrupule care a achizitionat 7 case prin furt ,frauda, si acte false . Orcum la urmatoarele alegeri acesti bolsevici vor fi rejectati de electorat de pe scena politicii romanesti

  Doamna,

  Orice guvernare este buna pentru poporul (roman) daca isi respecta juramantul facut poporului (roman) “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.  

  Doamna,  

  Este Ciuca un Prim-Ministru care lupta pentru .. propasirea.... matreriala ... a poporului roman, a respectat el juramantul facut cu mana pe Biblie, atunci cand a legiferat aceasta inginerie financiara numita subventii si compensatii si care baga banii luati de la romani in buzunarul celor de la .on .nel si .. baietilor destepti (hoti) din energie si duce romania la dezastru? 

  Sunt cei care au vandut pe nimic Mintia, adica 10 % din productia de energie a tarii, luptatori pentru propasirea.. poporului roman. 

  Doamna, 

  Poate o sa ajungeti Presedintele Romaniei. Daca asa va fi, cheia nu este acolo unde spuneti.Daca asa o sa actionati o sa plecati de la Cotroceni .. mai invinsa decat cel pe care l-a invins "sistemul"

  Daca o sa ajungeti acolo sus, trebuie sa fiti a poporului roman, nu impotriva lui. Sa respectati juramantul. ...Sa luptati pentru propasirea ... materiala. Ca se poate si asa. Si sa luptati si cu cei ostili Romaniei si romanilor de la UE. Ca daca nu, mamaliga romaneasca o sa mai poata sa explodeze odata si Targovistea nu-i departe pentru multi.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro