Abonament gratuit

MINISTRUL FINANŢELOR, FLORIN CÎŢU:"CE Oltenia se va închide dacă nu se restructurează"

A.V.
Companii /

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat în schimbul ajutorului de salvare din partea statului, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, adăugând că ministerul pe care îl conduce a trimis inspecţia financiară în control ca să vadă ce s-a întâmplat cu fondurile acestei societăţi.

Întrebat de ce ţara noastră continuă să acorde ajutoare de stat unor producători de energie pe cărbune, domnia sa a spus: "Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii care au fost căpuşate în ultimii ani şi le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiţi la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, ajutorul se dă, dar în anumite condiţii şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii".

De menţionat că, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tradatorii si Hotii astea care ne conduc de 30 de ani, inchid si energia acestei tari. Mai era energia ce nu o importam, dar acesti tradatori au reusit sa puna pe butuci energia. Acum vom importa energie de la unguri. Nimeni din cei ce conduc sau au condus Ministerul Energiei nu este vinovat de acest dezastru national. Unde sunt procurorii, DNA, DIICOT, politia, SRI, la pensie, isi asteapta pensiile speciale. Poporule nu mai vota aceste partide PSD, PNL, UDMR, ALDE, PRO ROMANIA, PMP daca mai vrei sa ai o tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie