Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Ministrul iranian de Externe a sosit la summitul G7 într-o vizită-surpriză

V.V.
Internaţional /

Mohammad Javad Zarif

Mohammad Javad Zarif

Emmanuel Macron a precizat duminică că nu are "mandat formal de la G7" pentru a discuta cu Iranul şi că fiecare "va continua să acţioneze în rolul său", dar s-a arătat mulţumit că membrii G7 împărtăşesc aceleaşi obiective, potrivit AFP. Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif, a sosit într-o vizită-surpriză la summitul de la Biarritz. Acesta a răspuns invitaţiei omologului francez, Jean-Yves Le Drian, şi nu va avea întâlniri cu oficiali americani, scrie The Guardian.

"G7 este un club informal, nu acordăm mandat formal unuia sau altuia", a spus Macron atunci când Donald Trump a asigurat că nu a discutat cu omologii săi despre vreun mesaj comun cu Iranul.

Emmanuel Macron afirmase anterior la postul de televiziune LCI că va exista "o declaraţie comună" a G7 privind problema Iranului.

Dosarul asupra programului nuclear iranian constituie unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului G7. Ţările europene şi Japonia, semnatare ale acordului din 2015, ca şi SUA, care a denunţat acest acord şi au impus sancţiuni economice Iranului, provocând o escaladare a tensiunilor în această regiune.

Aşezat lângă premierul japonez Shinzo Abe, care a avut o tentativă de mediere între SUA şi Iran în iunie, Trump a spus: "Sprijin poziţia premierului Abe, pentru că de asemenea vorbeşte cu Iranul... Vom avea propria abordare. Dar nu poţi opri oamenii să vorbească. Dacă vor să vorbească, pot vorbi".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS