Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Ministrul Justiţiei vrea o întâlnire cu preşedintele CEDO

I.L.
Politică /

Cătălin Predoiu (sursa: Facebook)

Cătălin Predoiu (sursa: Facebook)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat luni, că va stabili în această săptămână o întâlnire cu preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru a discuta despre planurile Guvernului în domeniul Justiţiei şi despre situaţia infracţionalităţii în acest moment, potrivit Agerpres.

Predoiu a afirmat în timpul discursului de la Palatul Parlamentului: "Rămâne să vedem şi care e agenda preşedintelui CEDO, astăzi o să iau legătura cu dânsul, dacă nu-l găsesc azi, mâine dimineaţă. Cel târziu mâine vom stabili când ne putem întâlni. Vom merge la CEDO să explicăm care este situaţia din România în legătură cu creşterea infracţionalităţii, care e situaţia cu planurile pe care le avem, de îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciare", precizează sursa.

Cătălin Predoiu a afirmat că legea recursului compensatoriu este unul dintre motivele pentru care se deplasează la CEDO: " Mergem să explicăm planurile noastre, mergem să explicăm care este situaţia din România, de ce s-a ajuns la această discuţie, de ce consecinţele astea sunt legate de modul greşit în care vechea majoritate a reglementat recursul compensatoriu", a subliniat Predoiu.

Ministrul a amintit că de marţi vor începe înscrierile la concursurile pentru şefia Parchetului General, DIICOT şi DNA. El a declarat: "Aşa cum am promis săptămâna trecută, astăzi vom lansa acest concurs şi începând de mâine se pot face înscrierile, vom da şi un termen limită şi vom anunţa mai multe după-amiază", a încheiat Cătălin Predoiu, potrivit sursei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS