MINISTRUL MEDIULUI:"Avem nevoie de un program naţional de ecologizare"

G.B
Miscellanea / 17 mai 2021

"Avem nevoie de un program naţional de ecologizare"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, astăzi, la Covasna, că este nevoie de un plan de curăţenie naţională şi de o campanie de conştientizare a cetăţenilor care trebuie să înţeleagă că nu au voie să arunce gunoaie în natură, spunând că ministerul trebuie să susţină autorităţile locale pentru a realiza un astfel de plan, potrivit digi24.

Tanczos Barna a declarat:"Avem nevoie de un program naţional de ecologizare, un program prin care ministerul să vină alături de aceste autorităţi publice locale în încercarea de a ecologiza toată ţara şi, în sfârşit, de a curăţa toate albiile de râu, toate drumurile forestiere, pădurea, tot ce înseamnă spaţiu verde, tot ce înseamnă mediul înconjurător. Este nevoie, de asemenea, de un sistem informatic naţional prin care aceste locaţii pot fi identificate şi pot fi stabilite cu coordonate GPS, astfel încât controlul să fie eficient, astfel încât aceste locaţii să fie în văzul tuturor şi după ecologizare".

"Ministerul trebuie să fie alături de aceste autorităţi publice locale, trebuie să asigurăm suport pentru conştientizare, un program naţional de conştientizare prin care să le explicăm tuturor cetăţenilor cât de important este ca aceste deşeuri să nu ajungă în natură", a explicat Tanczos Barna.

Acesta a spus că săptămâna trecută a stabilit pentru sistemul TrashOut un parteneriat cu Garda de Mediu: "Acest sistem informatic va fi disponibil tuturor, poate fi descărcat, poate fi instalat pe telefon şi fiecare persoană poate să încarce în acest sistem informatic locaţia acelor depozitări ilegale care trebuiesc desfiinţate"

Ministrul Mediului a mai spus:"Trebuie să felicit toate autorităţile publice locale, toate ONG-urile, toate persoanele de bună credinţă care s-au implicat în această primăvară în diverse acţiuni de ecologizare. Au fost strânse sute de mii de tone de deşeuri din pădure, din şanţuri, din albia râurilor. Este un semnal pozitiv, un semn că lumea se schimbă, lucrurile se schimbă în jurul nostru. (...) Dincolo de conştientizare trebuie să arătăm că greşeala de a depozita undeva într-un loc nepermis deşeuri costă, costă foarte mult şi în această acţiune Garda de Mediu devine din ce în ce mai eficientă. (...) Deci, Garda de Mediu trebuie să devină o instituţie de forţă care vine şi sancţionează de fiecare dată acolo unde constată că cineva a încălcat legea".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ÎN PRIMA STATUL SĂ SE CONȘTIENTIZEZE : NU OFERĂ PUNCTE UNDE OAMENII SĂ ARUNCE LEGAL CU INSTRUCȚIUNI DE UNDE STATUL LE IA ȘI LE PROCESEAZĂ. ALARMĂ !!! : NU ARUNCAȚI TOATE PE CETĂȚEAN !!!

    Despre returnarea dozelor, sticlelor, borcanelor, pet-urilor ce se mai aude?

    De ce Garda de cele mai multe ori trebuie să amendeze STATUL ... ????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro