MINISTRUL MEDIULUI:"Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90 de mii de lei"

M.A.
Miscellanea / 26 aprilie 2020

Costel Alexe

Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă că Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei, cercetând un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările.

"Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei, cercetând un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat. Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund. Ca urmare, s-a dispus ridicarea materialului lemnos şi predarea în custodie, a întregii cantităţi de lemn rotund, către cea mai apropiată structură silvică" a scris, sâmbătă, pe Facebook, Costel Alexe.

Potrivit acestuia, în cadrul acţiunii care a continuat în fondul forestier au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie.

Valoarea cioatelor constatate se ridică la peste 90.000 lei.

"Lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Odată cu verificările desfăşurate, reprezentaţii I.P.J. Suceava desfăşoară activităţi specifice de cercetare, în cadrul unui alt dosar, pentru distrugere de arbori şi pentru utilizarea unui posibil dispozitiv de marcat artizanal, urmând să fie aplicate sancţiuni, conform legislaţiei specifice în vigoare, faţă de cei care vor fi găsiţi vinovaţi" a mai transmis ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, Garda Forestieră Suceava, în cooperare cu reprezentanţii M.A.I şi M.Ap.N, va continua controalele şi patrulările în scopul prevenirii şi a combaterii delictelor silvice, atât în pădure cât şi pe drumurile publice, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da.Si ?...

    wow....au descoperit 1 (UNU) transport ilegal de material lemnos! in suceava, patria taierilor ilegale, au descoperit 1 transport ilegal! foarte tare! inspectorii aia merita recompensati!,,,,SRI-ul ce zice? sau e lucratura lor? pe principiul, baieti faceti-va ca munciti....va dam un camion cu care sa va laudati in statistici...

    Si cum chiar au descoperit asta? Dar de prins au prins ceva? Un Flutur, vreo pasare ca numai astia care zboară pot taiaceva Bușteni.

    Au luat lemnele din curtea lu unu si iau taiat o chitanta :)) mergeti in harghita si covasna sa vedeti si acolo taieri ca in codru :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro